Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…. για τις εκποιήσεις

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…. για τις εκποιήσεις

 


Κάποιοι κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι το ταξίδι του προέδρου Αναστασιάδη στο εξωτερικό στις 17 Απριλίου γίνεται για σκοπούς που αφορά το νομοσχέδιο για τις  εκποιήσεις, ήταν η παρατήρηση που έκανε σήμερα δημοσιογράφος ενώπιον του προέδρου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τη σειρά του απάντησε: «Δεν θα ήθελα να είμαι εχθρικός προς οιονδήποτε, αλλά να εκφράσω την απογοήτευση μου. Αρχίσαμε πλέον ένα μηχανισμό συνωμοσιολογίας ωσάν να πρόκειται για ένα Νόμο που αφορά το ποιος κερδίζει από κομματικής πλευράς. Και δεν παρακολουθούν ότι η προσπάθεια επιτυχίας απόρριψης της συγκεκριμένης νομοθεσίας που διασφαλίζει πλήρως τις ευάλωτες ομάδες, στο τέλος πλήττει την ίδια την Κύπρο.

Είναι πρωτόγνωρο να ακούω ότι για να γίνει ψηφοφορία ή συνεδρία της Βουλής θα πρέπει να είναι και οι 56 βουλευτές παρόντες. Είστε στην Κύπρο, ζείτε στην Κύπρο, πότε αναβλήθηκε συνεδρία του Σώματος διότι δεν ήταν και οι 56 παρόντες; Αλλά θα ρωτήσω και κάτι και ας προβληματιστούν όσοι μεθοδεύουν μέσα από σκοπιμότητες την καταψήφιση ή την αναβολή: Εάν την επόμενη φορά που θα αναβληθεί θα απουσιάζουν βουλευτές που υποστηρίζουν την ψήφιση του Νόμου, τι θα γίνει; Θα αναβάλλεται μέχρι να είναι και οι 56 εδώ και θα εγκαταλείψουμε τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει η Βουλή; Νομίζω περισσότερη σοβαρότητα απαιτείται από όλους.

Αντιλαμβάνομαι είναι ένα σοβαρό νομοσχέδιο. Έχει ήδη επενεχθεί σωρεία τροποποιήσεων από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Τι προέχει αυτή τη στιγμή; Βρισκόμαστε εκτός προγράμματος από το περασμένο καλοκαίρι, έχουμε ένα σωρό πλεονεκτήματα που δημιουργούνται μέσα από τη θέσπιση της νομοθεσίας, όπως διαμορφώθηκε με τις παρεμβάσεις των κομμάτων. Τι προσπαθούν κάποιοι; Ποιού τα συμφέροντα στην πράξη – και λυπούμε που υποχρεώνομαι πια να μιλώ με τον τρόπο που μιλώ – επωφελούνται από αυτή την αναβολή και τη συνεχή καθυστέρηση; Ποιοι άλλοι από τους μεγαλοφειλέτες; Ποιοι αρνούνται να αναδιαρθρώσουν τα δάνεια τους;

Χάριν ενημέρωσης σας λέω ότι από τις συναντήσεις που είχα με τις διοικήσεις των τραπεζών, οι πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις τους είναι οι ευάλωτες ομάδες οι οποίες προστατεύονται πλήρως και θα προστατευθούν πλήρως και νομοθετικά και στην πράξη.

Συνεπώς καλώ όλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να σταματήσουμε αυτή την προσπάθεια αυτοκαταστροφής. Έχουμε κατορθώσει πολλά, υπολείπονται περισσότερα. Χρειάζεται η βοήθεια όλων. Οι δογματισμοί δεν ωφελούν κανένα».


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα