Ένας στους δύο επενδυτές «βλέπει» την Ελλάδα χωρίς ευρώ

Ένας στους δύο επενδυτές «βλέπει» την Ελλάδα χωρίς ευρώ

 


Έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη εντός του επόμενου 12μήνου «βλέπουν» οι μισοί περίπου επενδυτές, σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής ερευνητικής ομάδας Sentix.

Βάσει της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 23 και 25 Απριλίου σε δείγμα 1.023 επενδυτών, ο δείκτης διάσπασης της ευρωζώνης για την Ελλάδα ανήλθε τον Απρίλιο στο 48,3% τον Απρίλιο.

Το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο από το 35,5%, που κατέγραψε η έρευνα τον Μάρτιο, κάτι που υποδηλώνει ότι ένας στους δύο επενδυτές αντιμετωπίζει με δυσπιστία τις δεσμεύσεις για παραμονή της Αθήνας στη ζώνη του ευρώ.

«Οι μισοί περίπου από τους επενδυτές δεν φαίνονται να παίρνουν στα σοβαρά τις υποσχέσεις των Ευρωπαίων πολιτικών να επιδιώξουν το σενάριο της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη» είπε η Sentix σε ανακοίνωση.

Ο δείκτης για τη διάσπαση της ευρωζώνης ως συνόλου ανήλθε στο 49,0% τον Απρίλιο από το 36,8% τον Μάρτιο, λόγω ων εκτιμήσεων ότι η Αθήνα θα εγκαταλείψει το ευρώ.

Το ποσοστό αυτό είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με την κορύφωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη το 2012.

Ο δείκτης, ωστόσο, που μετρά το ρίσκο μετάδοσης υποχώρησε στο χαμηλό ρεκόρ του 26,1%, κάτι που σημαίνει ότι οι επενδυτές σε γενικές γραμμές δεν αναμένουν η ελληνική κρίση χρέους να επηρεάσει άλλες περιοχές της ευρωζώνης.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα