Έντονη αντίδραση του Λ. Χριστοφόρου για τους φορολογικούς συντελεστές

Έντονη αντίδραση του Λ. Χριστοφόρου για τους φορολογικούς συντελεστές

Tην έντονη αντίδραση του στην προσπάθεια επιβολής κοινού εταιρικού φορολογικού συντελεστή σε όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. εξέφρασε ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου με παρέμβαση του σε συζήτηση για το θέμα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Χαρακτηριστικά, ο Ευρωβουλευτής, τόνισε ”Συμφωνούμε με την καταπολέμηση  της φοροδιαφυγής και της φοροαπάτης, αλλά αυτό δεν συνδέεται και δεν έχει καμία σχέση με την δυνατότητα των χωρών να καθορίζουν ελεύθερα τη φορολογική τους πολιτική’’.

«Εν’ ονόματι τάχατες  της καταπολέμησης των φορολογικών παραδείσων, λανθασμένα προσπαθείτε να πλήξετε το επιχειρείν και την ελευθερία στην άσκηση φορολογικής πολιτικής από κάθε χώρα Πλήττοντας  το φορολογικό καθεστώς των χωρών μελών τουναντίον εξυπηρετείτε τους φορολογικούς παραδείσους και κατευθύνετε τις ξένες εταιρείες εκτός Ε.Ε., προς τους φορολογικούς παραδείσους, τόνισε απευθυνόμενος σους συναδέλφους του ο Λευτέρης Χριστοφόρου.

Είναι αδιανόητο, να ζητείται να επιβληθεί υποχρεωτικό καθεστώς κοινής εταιρικής φορολογίας στις ελεύθερες οικονομίες της Ε.Ε., όταν η Ε.Ε. έχει διαφορετικούς συντελεστές φόρων και ΦΠΑ, όταν η Ε.Ε. είναι εναντίον της κεντροποιημένης οικονομίας.

Άλλωστε η άσκηση ανεξάρτητης φορολογικής πολιτικής από κάθε χώρα μέλος αποτελεί βασικό συστατικό της ελεύθερης οικονομίας και συνιστά σημαντικό εργαλείο άσκησης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.

Δεν μπορείτε και δεν δικαιούσθε να επιβάλετε κοινό εταιρικό φόρο στις χώρες μέλη γιατί αντιβαίνει με τις ίδιες τις αρχές της ανοικτής οικονομίας και της Ε.Ε., είπε ολοκληρώνοντας ο Ευρωβουλευτής», σημείωσε ο Λευτέρης Χριστοφόρου.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα