Ακαδημαϊκή συνεργασία Ουκρανίας και Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

Ακαδημαϊκή συνεργασία Ουκρανίας και Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου


 

Δίαυλο επικοινωνίας για ακαδημαϊκή συνεργασία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Ουκρανίας άνοιξαν ο πρύτανης του Ιδρύματος, καθηγητής Κώστας Γουλιάμος και ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Κύπρο, κ. Borys Humeniuk. Η επίσκεψη του Ουκρανού πρέσβη στο πανεπιστήμιο αποτελεί  την πρώτη από μια σειρά επαφών μεταξύ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου  και της Πρεσβείας της Ουκρανίας, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασίας σε εκπαιδευτικό, ερευνητικό και πολιτιστικό επίπεδο. Στη μακρά συνάντηση εργασίας έλαβαν επίσης μέρος οι αντιπρυτάνεις κ.κ. Ανδρέας Μακρής και Ανδρέας Ευσταθίου όπως και η Δρ. Simona Mihai. Τον πρέσβη συνόδευε η ανώτερη διπλωμάτης Olena Galushka.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο δράσης και συνεργασιών με επίκεντρο τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Αποφασίσθηκε επίσης η επιτάχυνση των διαδικασιών για την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και ουκρανικών πανεπιστημίων, καθώς και σειρά δράσεων που αφορούν τους Ουκρανούς φοιτητές. Όπως για παράδειγμα οι δυνατότητες διευκόλυνσης των φοιτητών από την Ουκρανία για μεταπτυχιακές και για διδακτορικές σπουδές. Όπως επισημάνθηκε, ήδη προσφέρονται υποτροφίες από το Πανεπιστήμιο σε Ουκρανούς φοιτητές.

Ο πρέσβης εξήρε τις διεθνείς διακρίσεις, τους τομείς αριστείας και την υψηλή ποιότητα σπουδών, υποδομών  και έρευνας που συντελείται στο πανεπιστήμιο το οποίο και χαρακτήρισε «ως ένα από τα πιο σημαντικά πανεπιστήμια στην ευρύτερη περιφέρεια».

Ο πρύτανης καθηγητής Κώστας Γουλιάμος αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου , το οποίο πλέον ανήκει εξ ολοκλήρου στο μεγαλύτερο Διεθνή Πανεπιστημιακό Οργανισμό του κόσμου, την Laureate International Universities. Ο κ. Γουλιάμος υπογράμμισε μεταξύ άλλων στον Borys Humeniuk ότι «η παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών στους φοιτητές, η αριστεία, η καινοτομία, οι διεθνείς συνεργασίες και συμπράξεις με τη βιομηχανία αλλά και οι ειδικές υποδομές και πρακτικές εκκολάπτουν για τους φοιτητές υψηλό ποσοστό απασχολησιµότητας στην αγορά εργασίας».


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα