Ανάμεσα στις 3 πρώτες κυπριακές ναυτιλιακές εταιρείες

Ανάμεσα στις 3 πρώτες κυπριακές ναυτιλιακές εταιρείες

 

LAVAR SHIPPING

 

Την επιτακτική ανάγκη διεύρυνσης των οριζόντων της κυπριακής ναυτιλίας, υπογραμμίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lavar Shipping, Ρηγίνος Τσάνος, τονίζοντας πως δεν μπορεί να συνεχίζει να πορεύεται σε μοναχικό μονοπάτι.

Η ναυτιλία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κυπριακής οικονομίας που προσπαθεί να ανακάμψει και να αναπτυχθεί. «Οφείλουμε όλοι -ιδιωτικός και δημόσιος τομέας- να συμβάλουμε στην ανάδειξη και την προώθηση μιας ολοκληρωμένης θετικής και επιτυχημένης εικόνας που θα την κατατάξει στην αξιοσέβαστη θέση στην οποία θα πρέπει να βρίσκεται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσάνος μιλούσε επί ευκαιρίας της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων από την ίδρυση της Lavar Shipping, από τον επιχειρηματία Παντελή Τσάνο το 1965, με βάση τη Λεμεσό.

Όπως τόνισε ο κ. Τσάνος είναι επιτακτική ανάγκη όπως η Κύπρος εξελιχθεί σε διαμετακομιστικό σταθμό, ενώ στάθηκε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων.

Συνεχίζοντας είπε πως το κυριότερο πρόβλημα του κυπριακού ναυτιλιακού τομέα είναι η έλλειψη υποδομών, σημειώνοντας πως η Lavar Shipping βρίσκεται σε επαφή με Νορβηγούς, τους οποίους ενδιαφέρουν οι επενδύσεις στη δημιουργία υποδομών.

Όπως τόνισε πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο κλάδο με προοπτικές για νέες θέσεις εργασίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η Κύπρος τηρεί ακόμη και τις προϋποθέσεις για την δημιουργία ναυπηγείου.

 

Η σημαντικότερη εταιρεία του Ομίλου RPT, η Lavar Shipping είναι μια από τις πρώτες ναυτιλιακές εταιρείες που ιδρύθηκαν στην Κύπρο, έχοντας διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο στην εξέλιξη της ναυτιλίας και στην εδραίωση της Κύπρου ως ναυτιλιακό κέντρο. Στο παρόν στάδιο βρίσκεται ανάμεσα στις 3 πρώτες ναυτιλιακές εταιρείες στην Κύπρο, και εργοδοτεί 30 Κύπριους επαγγελματίες.

Σήμερα, η Lavar Shipping είναι μια πολύπλευρη εταιρεία, προσφέροντας παραδοσιακές και εξειδικευμένες υπηρεσίες στην τοπική και διεθνή βιομηχανία, με την έμπειρη της ομάδα να παρέχει υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένων της Πρακτόρευσης Πλοίων/Υπηρεσίες Ελλιμενισμού, Τροφοδοσίας/Ανταλλακτικών, και Τεχνικής Υποστήριξης. Η Lavar Shipping διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις ship-to-ship εκτός των ορίων του λιμανιού της Λεμεσού και σε συγκεκριμένες υπεράκτιες τοποθεσίες.

Μέλος του Ομίλου RPT είναι και η VTS η οποία παρέχει ναυτιλιακές υπηρεσίες στο Τερματικό αποθήκευσης πετρελαιοειδών της VTT Vasiliko Ltd (VTTV), περιλαμβανομένων των υπηρεσιών πλοήγησης, παραβολής, πρόσδεσης λέμβου, χρήσης ρυμουλκού και παροχής ευκολιών υποδοχής.

Η VTS παρέχει υπηρεσίες ρυμούλκησης, πρόσδεσης και απόδεσης μέσω των δυο ρυμουλκών της -τύπου ADS- εν ονόματι VTS ΚΕΡΥΝΕΙΑ και VTS ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ.

Τα ρυμουλκά είναι μοναδικά στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή, και αποτελούν σημαντική επένδυση ύψους 15 εκ. ευρώ.

Τα δυο ρυμουλκά λειτουργούν υπό κυπριακή σημαία και επανδρώνονται από πλήρωμα και χειριστές από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Η VTS έχει επενδύσει επίσης σημαντικά κεφάλαια σε εξοπλισμό υποδομής με στόχο να παρέχει ναυτιλιακές υπηρεσίες με βάση τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, τηρώντας πολύ αυστηρές διαδικασίες υγείας και ασφάλειας, και είμαστε πανευτυχείς που βλέπουμε την πρώτη αυτή επιχείρηση να έχει ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία.

Μεταξύ άλλων η Lavar Shipping -μέλος του ομίλου RPT-, έχει αναπτύξει υπηρεσίες σε άλλους τομείς της οικονομίας όπως την ενέργεια, προσφέροντας διάφορες υπηρεσίες και υποδομές, μεταξύ αυτών της δημιουργίας σύγχρονων εγκαταστάσεων σε εταιρείες ενέργειας όπως τη Halliburton, τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο που προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες σε διεθνείς Ομίλους εξόρυξης Πετρελαιοειδών.

Παράλληλα, στην τουριστική βιομηχανία, ο όμιλος RPT έχει εδραιώσει την παρουσία του στον Ελλαδικό χώρο, αποκτώντας και λειτουργώντας τις Αγιορείτικες Γραμμές, με την αποκλειστική μεταφορά προσκυνητών και διακίνησης εμπορευμάτων από και προς στα Μοναστήρια του Αγίου Όρους στην τρίτη ανατολική χερσόνησο της Χαλκιδικής.

«Η Κυπριακή ναυτιλία, στην οποία έκανε τα πρώτα του τολμηρά βήματα ο πατέρας μου το 1965, διαφέρει πολύ από το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούμε σήμερα», ανέφερε σχετικά  ο Ρηγίνος Τσάνος.

«Τότε στα αρχικά στάδια της βιομηχανίας, είχε τη διορατικότητα να αναγνωρίσει τις προοπτικές που θα μπορούσε να προσφέρει το νησί μας, αλλά συνάμα είχε να αντιμετωπίσει διάφορες δυσκολίες και προκλήσεις.»

«Πενήντα χρόνια μετά, και με μια εδραιωμένη πλέον παρουσία στη βιομηχανία, είμαι πολύ περήφανος που διαδέχθηκα τον πατέρα μου ως επικεφαλής μιας εταιρείας η οποία έχει εξελιχτεί σύμφωνα με τις μεταλλασσόμενες οικονομικές συνθήκες και τις τάσεις της βιομηχανίας», πρόσθεσε ο κ. Τσάνος.

«Καθώς η χώρα μας αργά και σταθερά ξεπερνά τις οικονομικές δυσκολίες που την περιέβαλαν το 2013, η ναυτιλία – και οι εταιρείες όπως της δική μας – έχουν την ευκαιρία να πρωτοστατήσουν στην ανόρθωση αυτή, κτίζοντας επί των δυνατοτήτων και τον επαγγελματισμό τους, και παράλληλα να συνεχίσουν να διαφοροποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Μένοντας πιστοί στις ιδρυτικές μας αρχές, η Lavar Shipping θα συνεχίσει στο μέλλον να διευρύνει τους ορίζοντές της, καθώς και αυτούς της Κύπρου μας.»

Στο πλαίσιο των εορτασμών των 50 χρόνων της, η εταιρεία σχεδιάζει μια σειρά από δραστηριότητες. Συνεχίζοντας τις αθλητικές τις επιτυχίες στο Μαραθώνιο Λεμεσού και στους Αγώνες Τριάθλου Αγίας Νάπας και Πάφου, η Lavar Shipping διοργάνωσε πρόσφατα ενημερωτικό εργαστήρι για τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις, με επίκεντρο ένα Επίσημο Δείπνο (Gala Dinner), με τη συμμετοχή πελατών και εταίρων από την Κύπρο και το εξωτερικό, καθώς και ηγετικές μορφές από τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου.

«Παρότι η φετινή είναι για μας μια χρονιά εορτασμού, είναι επίσης μια ευκαιρία να δώσουμε πίσω σε αυτούς που μας έχουν βοηθήσει», δήλωσε η Χριστίνα Τσάνου, Ανώτερος Λειτουργός της Lavar Shipping. «Η σημερινή μας επιτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τους πελάτες και εταίρους μας, τις ακούραστες προσπάθειες των δικών μας ανθρώπων, καθώς και στη συνεισφορά των κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Για αυτό το σκοπό οι εκδηλώσεις μας θα αναγνωρίσουν όλους όσους έχουν βοηθήσει τη Lavar Shipping να φθάσει στα σημερινά της επίπεδα.»

Categories: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ