Αναβάθμιση και επέκταση στα σχέδια της Lordos Hotels

Αναβάθμιση και επέκταση στα σχέδια της Lordos Hotels

 

Σημαντική αναβάθμιση και επέκταση των ξενοδοχειακών μονάδων της Lordos Hotels (Holdings) Public Ltd, εξήγγειλε από το βήμα της 31ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος της εταιρείας, Τάκης Κυριακίδης. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν με την οριστικοποίηση του σχεδιασμού.

Όπως ανέφερε τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος το 2016 με βάση τη μέχρι τώρα χρήση, τις κρατήσεις και τις προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους, αναμένεται να είναι καλύτερα από τα καλά αποτελέσματα του 2015.

«Όμως αυτό αυξάνει περισσότερο την ανάγκη να θωρακίσουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τη τουριστική μας βιομηχανία, και να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν», υπογράμμισε.

 

Κερδοφόρα χρονιά

Ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος το 2015 αυξήθηκε κατά 381,000 ευρώ σε 10,44 εκ. ευρώ εκ. και το μεικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 121,000 ευρώ σε 4,76 εκ. ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε καθαρό κέρδος πριν τις χρηματοοικονομικές δαπάνες, τις αποσβέσεις, τις χρεολύσεις και τη φορολογία (EBIDAT) 2,14 εκ. ευρώ και κέρδος πριν τη φορολογία 769.373 ευρώ και μετά τη φορολογία 615.357 ευρώ.

Τα τελευταία 5 χρόνια (2011 – 2015) πραγματοποιήθηκε κέρδος πριν τη φορολογία, τους τόκους, τις αποσβέσεις και τις χρεολύσεις (EBIDAT) 11,5 εκ. ευρώ σε σύγκριση με 10,6 εκ. ευρώ την προηγούμενη πενταετία (2006 -2010) και κέρδος πριν τη φορολογία 4,4 εκ. ευρώ σε σύγκριση με 3,1 εκ. ευρώ την προηγούμενη πενταετία.

Τα τελευταία 5 χρόνια, παρά το γεγονός ότι έγιναν ανακαινίσεις και κεφαλαιουχικές δαπάνες 4,4 εκ. ευρώ μέσα στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης του προσφερόμενου προϊόντος, το καθαρό χρέος μειώθηκε κατά 4,30 εκ. ευρώ σε 4,33 εκ. ευρώ.

Η σχέση καθαρού χρέους προς ίδια κεφαλαία, που ανέρχονται σε 72,6 εκ. ευρώ, μειώθηκε στο 5,97%. Οι τόκοι μειώθηκαν από 476,000 ευρώ το 2011 σε 236,000 το 2015.

«Η νοικοκυρεμένη πολιτική που εφαρμόσαμε απέδωσε καρπούς και επέτρεψε στο Συγκρότημα να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση των τελευταίων 5 χρόνων αποτελεσματικά και να βγει από αυτή ουσιαστικά ενισχυμένο. Στόχος μας όμως είναι να επιτύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον», σημείωσε ο κ. Κυριακίδης.

«Δεν πρέπει όμως να ξεχνούμε ότι η ευπρόσδεκτη και πολύ σημαντική ουσιαστική αύξηση των τουριστικών αφίξεων και των εσόδων των τελευταίων χρόνων οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στα σοβαρά προβλήματα στρατιωτικών διενέξεων, πολιτικών ταραχών, τρομοκρατίας και ασφάλειας σε χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Και ότι ανταγωνιστικές αγορές όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανακάμψουν το συντομότερο. Τώρα είναι η ώρα να θωρακίσουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τη τουριστική μας βιομηχανία, αναβαθμίζοντας το τουριστικό μας προϊόν ακόμη περισσότερο και προσφέροντας ποιότητα στη σωστή τιμή».

Ο κ. Κυριακίδης, χαρακτήρισε επίσης επιτακτική ανάγκη την άμεση χάραξη και υλοποίηση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μιας εθνικής μακροπρόθεσμης τουριστικής στρατηγικής.

 

Μέρισμα

Όσον αφορά τη μερισματική πολιτική του συγκροτήματος σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2015, αλλά και την προοπτική ακόμη καλύτερων αποτελεσμάτων το 2016, το Διοικητικό Συμβούλιο πρότεινε να καταβληθεί μέρισμα 0,01 ευρώ ανά μετοχή, που ισοδυναμεί σε 2.94% της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

Πηγή: Έντυπο Περιοδικό EUROKΕΡΔΟΣ


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα