Αναθεωρείται το σχέδιο επιδότησης υπογόνιμων ζευγαριών

Αναθεωρείται το σχέδιο επιδότησης υπογόνιμων ζευγαριών

 


 

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα σχέδιο αναθεώρησης του υφισταμένου σχεδίου επιδότησης υπογόνιμων ζευγαριών που υπεβλήθη από το Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Παμπορίδης, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού.

Όπως ανέφερε, το σχέδιο αναθεώρησης περιλαμβάνει αύξηση της επιχορήγησης σε ζευγάρια δικαιούχους δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο ύψος των €2,500 από €1,281 που είναι σήμερα, για δε άτεκνα ζευγάρια μέχρι και τρεις προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης και για ζευγάρια με ένα παιδί μέχρι δύο προσπάθειες για εξωσωματική.

Επίσης, σύμφωνα με τον Υπουργό, εγκρίθηκε η αύξηση σε ζευγάρια μη δικαιούχους δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε €1000 από €854 που ισχύει σήμερα.

Σημαντικότερο όμως, σημείωσε ο κ. Παμπορίδης, είναι η αύξηση του ορίου ηλικίας των δικαιούχων που αυξάνεται από 40 που είναι σήμερα στα 50. «Δηλαδή οι γυναίκες οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να ζητήσουν επιχορήγηση μέχρι σήμερα, έπρεπε να είναι κάτω από 40, τώρα εκτείνεται αυτό μέχρι τα 50».

Περαιτέρω, είπε, αυξάνεται η κάλυψη των δωρεάν γοναδοτροπίνων από 28 στις 35 ενέσεις και ρυθμίζεται ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα