Ανανέωση του μοντέλου για δημόσιες συμβάσεις

Ανανέωση του μοντέλου για δημόσιες συμβάσεις


Στον καθορισμό ειδικής ομάδας που θα εξετάσει το θέμα εκσυγχρονισμού του νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις, προχώρησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών.

Το ΔΗΚΟ υπόβαλε πρόταση στη σύσκεψη των αρχηγών ή των εκπροσώπων των κομμάτων που προβλέπει το διορισμό από τη βουλή ολιγομελούς ομάδας η οποία θα αποτελείται από πανεπιστημιακούς, από το γενικό ελεγκτή, τη γενική λογίστρια και από εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα καταθέσουν τις απόψεις τους για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως το θέμα εγγραφεί στην επιτροπή θεσμών για να συζητηθεί ο εκσυγχρονισμός της σχετικής νομοθεσίας και να διαμορφωθεί ένα απλό μοντέλο για δημόσιες προσφορές, με στόχο να αποφευχθούν τα φαινόμενα διαπλοκής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, «η κοινωνία απαιτεί δικαιοσύνη και κάθαρση, αλλά πέραν από τη δικαιοσύνη ως πολιτεία οφείλουμε να ενεργήσουμε άμεσα και αποφασιστικά για να πατάξουμε τη διαφθορά και να αποτρέψουμε τα φαινόμενα που εκδηλώθηκαν την τελευταία περίοδο».

«Το ΔΗΚΟ», είπε, «πιστεύει ότι υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου που μπορούν αν βασίζονται πάνω σε πετυχημένα μοντέλα άλλων χωρών τα οποία θα μπορούμε να προσαρμόσουμε στην κυπριακή πραγματικότητα».


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα