Αναστασιάδης: Καμία σκιά στις σχέσεις Αθήνας – Λευκωσίας

Αναστασιάδης: Καμία σκιά στις σχέσεις Αθήνας – Λευκωσίας

Στις εξελίξεις για την Ελλάδα, την Ενεργειακή Ένωση που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Κύπρο, το Κυπριακό και το καυτό θέμα της ουκρανικής κρίσης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την Αθήνα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι χαιρετίζει ¨την πραγματοποίηση της χθεσινής συνάντησης. Όπως είπε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, η διαδικασία ξαναμπήκε στις ράγες.

Υπήρξε, είπε, μια επιτυχής συνάντηση κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η ανάγκη υλοποίησης της Συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου με τα συνακόλουθα ωφελήματα.  Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη για το καλό της Ελλάδας, της Ευρωζώνης αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.

Αναφερόμενος στα όσα ακούγονταν για διαταραχή στις σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως είναι τόσο δική του πεποίθηση όσο και του Αλέξη Τσίπρα, ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου, όχι μόνον βρίσκονται σε άριστο επίπεδο, αλλά και υπάρχει συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις κοινές προκλήσεις. «Καμία σκιά» πρόσθεσε «στις σχέσεις μας, αντίθετα εντονότερη συνεργασία».

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ