Απάντηση Κ. Μαυρίδη σε Γερμανό ευρωβουλευτή που χλεύασε την Ελλάδα

Απάντηση Κ. Μαυρίδη σε Γερμανό ευρωβουλευτή που χλεύασε την Ελλάδα


 

Η Ελλάδα από την μια προασπίζεται τα σύνορα της ΕΕ και από την άλλη εκλαμβάνει ειρωνείες

 

Παρέμβαση στη συζήτηση για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα έκανε ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Μαυρίδης τόνισε δηκτικά τα ακόλουθα: «Το 2015 ζήσαμε ένα θρίλερ σε αυτό το ΕΚ ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει υπευθυνότητα και πειθαρχία στη λήψη μέτρων και σκληρών πολιτικών. Η Ελλάδα το έπραξε. Η Κομισιόν επιδεικνύοντας υπευθυνότητα αναγνώρισε την έμπρακτη στάση της Ελλάδας. Σήμερα όμως, καθώς εκπληρώνονται τα συμφωνηθέντα, νέες απαιτήσεις εμφανίζονται χωρίς ορθολογισμό. Ό, τι κτίστηκε με θυσίες και σκληρούς συμβιβασμούς κινδυνεύει να καταρρεύσει για να μείνουν μόνο ερείπια. Ήδη, ο λογαριασμός της καθυστέρησης εκτιμάται γύρω στα 20 δις ευρώ».

Καταλήγοντας ο κος Μαυρίδης και απευθυνόμενος ιδιαίτερα στο Γερμανό ευρωβουλευτή Markus Ferber  (ΕΛΚ – Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), ο οποίος στην παρέμβασή του χλεύασε και επέκρινε έντονα την Ελλάδα για τις αμυντικές της δαπάνες που ο ίδιος θεωρεί αχρείαστες, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εν μέσω όμως τέτοιας οικονομικής κρίσης και στερήσεων, ο ελληνικός λαός προασπίζεται τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ απέναντι στον Ερντογάν και εκλαμβάνει από ορισμένους εδώ (στην ΕΕ) μέσα ανευθυνότητα, ειρωνείες και σκοπιμότητες. Δεν είναι αυτή η ΕΕ που έχει μέλλον».


Comments

comments

Categories: Πολιτική

Σχετικά με τον Συγγραφέα