Απαγορευτικό του Πούτιν που πλήττει και την Κύπρο

Απαγορευτικό του Πούτιν που πλήττει και την Κύπρο


Με γνώμονα την «προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας» αποφασίστηκε απαγόρευση εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων στη χώρα, από τα κράτη που έχουν επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις.  Μια από τις χώρες που θα πληγούν είναι και η Κύπρος.

Με διάταγμα που υπέγραψε χθες ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, προβλέπεται η «απαγόρευση ή ο περιορισμός για έναν χρόνο» των εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων που προέρχονται από τις χώρες οι οποίες επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία. Όπως ανέφερε το Κρεμλίνο σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, σκοπός είναι η «η προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ομοσπονδίας της Ρωσίας».

«Διατάσσω να απαγορευτούν ή να περιοριστούν για έναν χρόνο οι εισαγωγές στη ρωσική επικράτεια ορισμένων ειδών γεωργικών προϊόντων, πρώτων υλών και διατροφικών προϊόντων» δηλώνει ο Β. Πούτιν αναφερόμενες στις χώρες οι οποίες «αποφάσισαν να θέσουν σε ισχύ οικονομικές κυρώσεις» εναντίον της Ρωσίας.

Ο Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να καταρτίσει τον κατάλογο με τα αγαθά η εισαγωγή των οποίων θα απαγορευθεί και τα οποία παράγονται στις χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, όπως διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα