Απολαύστε το μπαλέτο Bolshoi στις οθόνες του K Cineplex με το ‘Jewels’

Απολαύστε το μπαλέτο Bolshoi στις οθόνες του K Cineplex με το ‘Jewels’


Το K Cineplex σας προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσετε το κορυφαίο μπαλέτο ‘Jewels’, μέσα στα πλαίσια της νέας σεζόν προβολών θεαματικών χορευτικών παραστάσεων, όπερας, μιούζικαλ και συναυλιών, που θα μεταδίδονται είτε ζωντανά είτε μαγνητοσκοπημένα στη μεγάλη οθόνη.

Το περίφημο μπαλέτο τριών-πράξεων Jewels, το οποίο παρουσιάστηκε και μεταδόθηκε από το Bolshoi Ballet στη Μόσχα, θα προβληθεί στα K Cineplex Λευκωσίας και Πάφου στις 10 Οκτωβρίου.

Το ‘Jewels’, το οποίο δημιουργήθηκε για το New York City Ballet και έκανε την πρεμιέρα του το 1967 στο State Theatre της Νέας Υόρκης, έχει χαρακτηριστεί ως το πρώτο μεγάλου μήκους μπαλέτο χωρίς πλοκή. Με μουσική από τους Faurè, Stravinsky, Tchaikovsky και χορογραφία από τον διάσημο George Balanchine, το πλούσιο τρίπτυχο αντλεί έμπνευση από την επίσκεψη του Balanchine στο διάσημο κοσμηματοπωλείο Van Cleef & Arpels στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης και αποδίδει φόρο τιμής στις πόλεις και τις σχολές χορού του Παρισιού, της Νέας Υόρκης και της Αγίας Πετρούπολης που αντιπροσωπεύονται από τρία αντιθετικά κοσμήματα: το σμαράγδι, το ρουμπίνι και το διαμάντι. Η προβολή του ‘Jewels’ αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για όσους θέλουν να απολαύσουν την μαγευτική αυτή παράσταση, καθώς το Bolshoi είναι η μοναδική εταιρία που έχει την εξουσιοδότηση από το Balanchine Trust να κινηματογραφήσει και να μεταδώσει αυτό το αριστούργημα. Η δύναμη που εκπέμπουν οι χορευτικές κινήσεις καθώς και η υπέροχη μουσική υπόκρουση, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που κάνουν την παράσταση φόρο τιμής στην τέχνης του κλασικού μπαλέτου.

Η προβολή αυτής της αριστουργηματικής παράστασης του Bolshoi είναι μόνο μία από τις πολλές που πρόκειται να έρθουν στο πλαίσιο της νέας σεζόν cine events που διοργανώνει το Κ Cineplex. Το K Cineplex έχει ήδη προγραμματίσει προβολές άλλων έξι έργων: Gisele, The Nutcracker, Lady of the Camellias, Spartacus, the Taming of the Shrew and Don Quixote, εμπλουτίζοντας την εμπειρία που προσφέρει το κοινό.

Η Διεύθυνση του K Cineplex, έχει δηλώσει σχετικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της μουσικής, του χορού και του θεάτρου, όπως το The Met Opera από τη Νέα Υόρκη, το Bolshoi από τη Μόσχα και πολλά άλλα. Αυτή είναι μόνο η αρχή της καινούριας εμπειρίας που προσφέρουμε, αφού προσπαθούμε συνεχώς να καλύπτουμε το φάσμα διαφορετικών γούστων, στυλ και ενδιαφερόντων, δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις της κουλτούρας να απολαύσουν κλασικά αριστουργήματα στο έπακρον».


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα