Από 3 Ιουνίου οι αιτήσεις για πρόσληψη 3,000 οπλιτών

Από 3 Ιουνίου οι αιτήσεις για πρόσληψη 3,000 οπλιτών

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη των 3000 συμβασιούχων οπλιτών στην Εθνική Φρουρά.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαίδης είπε ότι το Υπουργείο Άμυνας έχει ολοκληρώσει όλη την σχετική διαδικασία έτσι ώστε την ερχόμενη Παρασκευή 3 Ιουνίου να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Η διαδικασία ανέφερε, θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουνίου και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσα από την ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί τόσο για σκοπούς αυτοματοποιημένης επεξεργασίας των στοιχείων αλλά και για σκοπούς διαφάνειας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ.Φωκαίδης τόνισε ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση τόσο στη διαφάνεια όσο και στην αξιοκρατία γι αυτό και απόλυτο κριτήριο θα είναι ο βαθμός απολυτηρίου μέσης εκπαίδευσης, για όσους βεβαίως πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να είναι κάτω των 32 ετών, να έχουν ολοκληρώσει την στρατιωτική τους θητεία με κατηγορία σωματικής ικανότητας Ι1 ή Ι2, να έχουν απολυτήριο μέσης εκπαίδευσης και να έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Στην συνέχεια ο Υπουργός αναφέρθηκε σε μια σειρά από ωφελήματα που υπάρχουν και για τα οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ενημερωθεί αναλυτικά από την ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί.

Ο μηνιαίος μισθός θα είναι 1127 ευρώ και θα δίδεται 13ος, ένας χρόνος δοκιμαστικός με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι και 10 χρόνια, δικαίωμα φιλοδωρήματος, άδειες ανάπαυσης, άδειες ασθενείας, δωρεάν στρατιωτικές στολές και άλλα εφόδια, δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δωρεάν διακίνηση, και μια σειρά από επιπρόσθετα πλεονεκτήματα όπως είναι το Σχέδιο Σπουδών με μειωμένα δίδακτρα μέχρι και 50%, η δυνατότητα εξασφάλισης υποτροφιών για απόκτηση πτυχίου ή μεταπτυχιακού σε εξειδικευμένες υπηρεσίες, η δυνατότητα απόκτησης διπλωμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων, μοριοδότηση για μελλοντικές προσλήψεις στο στρατό και την αστυνομία και πακέτο προνομίων εκγύμνασης και άθλησης σε συνεργασία με τον ΚΟΑ.

Ο Υπουργός ενημέρωσε ακόμα ότι μετά από την ταχύρρυθμη βασική εκπαίδευση 3 εβδομάδων θα απονεμηθεί στους συμβασιούχους ο βαθμός του δεκανέα ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο δύναται να τους αποδοθεί ο βαθμός του λοχία.

Ακολούθως ο κ. Φωκαίδης ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας επεξεργάζεται τροποποιητικό νομοσχέδιο έτσι ώστε σε επόμενες προκηρύξεις να μπορούν να υποβάλουν αίτηση και οι εθνοφρουροί που υπηρετούν αυτή την στιγμή την στρατιωτική τους θητεία αλλά και γυναίκες.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα