Ασφαλιστικές απαιτήσεις 4,9 εκ. ευρώ για θεομηνίες

Ασφαλιστικές απαιτήσεις 4,9 εκ. ευρώ για θεομηνίες

 


Συνολικά 1193 απαιτήσεις, συνολικού υπολογιζόμενου κόστους 4.867.400 εκ. ευρώ υποβλήθηκαν μέχρι τις 15.1.2015 σε ασφαλιστικές εταιρίες, σε σχέση με ζημιές από τις πρόσφατες θεομηνίες Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου.

Ο αριθμός προκύπτει με βάση τα στοιχεία που κατέθεσαν οι εταιρείες μέλη του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) με εργασίες στο γενικό κλάδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια έγκαιρης αποτίμησης των ζημιών και γρήγορης διεκπεραίωσης όλων των απαιτήσεων. Για το σκοπό αυτό οι εταιρείες έχουν υιοθετήσει τις πρακτικές που ακολουθούνται προς αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων με εκτεταμένης κλίμακας καταστροφές οι οποίες οδηγούν στην υποβολή πληθώρας απαιτήσεων.

Με αφορμή τα νέα περιστατικά ακραίων καιρικών φαινομένων, τις συνεπαγόμενες καταστροφές, και τις τεράστιες ζημιές για τα νοικοκυριά που δεν είχαν ασφαλιστική κάλυψη, ο ΣΑΕΚ θα ήθελε για άλλη μία φορά να καλέσει το κοινό να προβεί σε προληπτικές ενέργειες, εξασφαλίζοντας ασφαλιστική προστασία έναντι των διαφόρων κινδύνων.

Καλούμε τα νοικοκυριά να εξασφαλίζουν κατάλληλη επαγγελματική συμβουλή και να ασφαλίζουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, τα οποία συχνά είναι το προϊόν σκληρής εργασίας μίας ολόκληρης ζωής.

Η ασφαλιστική κάλυψη έναντι των καταστροφικών συνεπειών ακραίων φυσικών φαινομένων, των οποίων η συχνότητα αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, μετριάζει σε μεγάλο βαθμό τους οικονομικούς κινδύνους στους οποίους είναι εκτεθειμένοι οι πολίτες, με αντάλλαγμα μία πολύ μικρή επιβάρυνση.

Ο Σύνδεσμος ταυτόχρονα καλεί με την ευκαιρία αυτή και τις Αρχές να προχωρήσουν άμεσα στην κατασκευή όλων των απαραίτητων έργων υποδομής για αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων όπως τα πιο πάνω.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα