Βιώσιμο και μετά το 2080 το ΤΚΑ

Βιώσιμο και μετά το 2080 το ΤΚΑ

 


Βιώσιμο ακόμα και μετά το 2080 είναι το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με την τελευταία αναλογιστική μελέτη που διενεργήθηκε, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σήμερα Τρίτη στην Υπουργό Εργασίας.

“Η αναλογιστική μελέτη, η διενέργεια της οποίας αποτελεί υποχρέωση σύμφωνα με τη Νομοθεσία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχει καταδείξει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, αφού όπως διαπιστώθηκε, ακόμα και με τις πιο συντηρητικές παραδοχές, το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι βιώσιμο και ασφαλές πέραν και του έτους 2080” αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

Η Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου, μαζί με τους συνεργάτες της, ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο αναλογιστή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) σχετικά με τα αποτελέσματα της αναλογιστικής ανασκόπησης με ημερομηνία αναφοράς την 31η Δεκεμβρίου 2014, για τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Όπως αναφέρεται, έχει ήδη προγραμματιστεί σχετική ενημέρωση από τον αρμόδιο αναλογιστή του Συμβουλίου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα