Βραβείο «Απόδοσης Λειτουργικής Αξιοπιστίας» στην Etihad Airways

Βραβείο «Απόδοσης Λειτουργικής Αξιοπιστίας» στην Etihad Airways

 


Η Airbus, ο κατασκευαστής του αεροσκάφους Α380, απέδωσε στην Etihad Airways, τον εθνικό αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο, για την καλύτερη «Απόδοση Λειτουργικής Αξιοπιστίας» για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας των αεροσκαφών Α380.

Ο στόλος των Α380 της Etihad Airways κατέγραψε μία αξιοσημείωτη απόδοση αξιοπιστίας της τάξεως του 99,8% από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2015. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο αξιοπιστίας που έχει καταγραφεί ποτέ από αεροπορική εταιρεία για το πρώτο έτος λειτουργιών των αεροσκαφών Α380. Η απόδοση αξιοπιστίας των Α380 της Etihad Airways σημαίνει ότι μόνο το 0,2% των πτήσεων είχαν καθυστέρηση, χωρίς ακυρώσεις, κατά το πρώτο έτος.

Το βραβείο δόθηκε στον Jeff Wilkinson, ανώτερο αντιπρόεδρο Τεχνικού Τμήματος της Etihad Airways από τον Didier Lux, επικεφαλής Εξυπηρέτησης Πελατών της Airbus, σε τελετή που έγινε στην Τουλούζ της Γαλλίας.

Ο Jeff Wilkinson δήλωσε: «Αυτή η κορυφαία απόδοση είναι απόρροια της σκληρής δουλειάς και της δέσμευσης της ομάδας των μηχανικών μας για τελειότητα. Οι ομάδες Τεχνικών Λειτουργιών, Μηχανικών, Οργάνωσης, Διοικητικής Μέριμνας, Λειτουργιών Πτήσεων και Υπηρεσιών Πελατών, αλλά και οι συνεργάτες μας στην Airbus, πρέπει να εισπράξουν τον έπαινο για αυτή την επιτυχία. Καθώς τα αεροσκάφη Α380 της Etihad Airways έχουν από τα πιο υψηλά επίπεδα καθημερινής χρήσης, με μέσο χρόνο δύο ώρες για προετοιμασία και ετοιμότητα πτήσης, το επίτευγμα είναι όλο και πιο αξιοσημείωτο.  Η επιτυχία με την ένταξη των Α380 σε χρήση θέτει ένα νέο πρότυπο υπεροχής το οποίο προσπαθούμε να επαναλάβουμε με την εισαγωγή των Α350 στον στόλο της Etihad Airways στις αρχές του 2018».

Ο Didier Lux δήλωσε: «Απονέμω σήμερα αυτό το βραβείο με μεγάλη μου χαρά και υπερηφάνεια στην Etihad Airways”. Και πρόσθεσε: “Αυτή η ασύγκριτη λειτουργική επίδοση στον πρώτο χρόνο χρήσης των Α380 επετεύχθη χάρη στην εξαιρετική ομαδική δουλειά, τη συνεχή ώθηση για βελτίωση και τη σκέψη στο μέλλον. Δημιουργήσαμε ένα προηγούμενο στη λειτουργική αριστεία των Α380».

Ο νικητής του συγκεκριμένου βραβείου καθορίζεται από την αξιολόγηση της καθολικής λειτουργίας των επιλεγμένων αεροπορικών εταιρειών. Η λειτουργική αξιοπιστία είναι ένας καθιερωμένος διεθνής δείκτης, ο οποίος αξιολογεί τις λειτουργίες πτήσεων όσων αφορά τις καθυστερήσεις και τα ελαττώματα. Η υψηλή επίδοση σε αυτό τον δείκτη επιβεβαιώνει τη λειτουργική δεινότητα της αεροπορικής εταιρείας και την προτεραιότητα που δίνεται στη συντήρηση και ελέγχους ασφάλειας.

Οι προετοιμασίες για την εισαγωγή των Α380 στο στόλο της εταιρείας ξεκίνησε ένα χρόνο πριν τη λειτουργία τους. Η διατμηματική αρμόδια ομάδα περιείχε εκπροσώπους από όλους τους τομείς της εταιρείας, όπως τον τομέα Τεχνικών Λειτουργιών, Διοικητικής Μέριμνας, Υπηρεσιών Πελατών και Λειτουργιών Πτήσεων. Η ομάδα ήταν υπεύθυνη για την επανεγγραφή διαδικασιών, την εκπαίδευση πιλότων, τη διαχείριση του πληρώματος θαλάμου επιβατών και μηχανικών, την τροφοδοσία εξαρτημάτων και εργαλείων και τη χρήση νέων τεχνολογιών για να υποστηρίξουν τη λειτουργία του στόλου των Α380. Αυτή η περιεκτική προετοιμασία έθεσε τα θεμέλια για τα εξαιρετικά αποτελέσματα λειτουργίας που επιτεύχθηκαν κατά το πρώτο έτος λειτουργίας των Α380.

Το πρώτο Α380 της Etihad Airways έκανε το ντεμπούτο του στη δημοφιλή πτήση από το Heathrow του Λονδίνου προς το Άμπου Ντάμπι τον Δεκέμβριο του 2014. Υπάρχουν μέχρι στιγμής έξι αεροσκάφη Α380 στο στόλο της εταιρείας, με τέσσερα ακόμη να έχουν προγραμματιστεί για παράδοση.

Η Etihad Airways είναι ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με βάση την πρωτεύουσα Άμπου Ντάμπι και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003. Η Etihad Airways πραγματοποιεί πτήσεις σε 116 προορισμούς στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη, στη Νότιο Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία και στη Αυστραλασία. Ο στόλος της Etihad Airways αποτελείτε από 120 αεροσκάφη τύπου Airbus και Boeing, ενώ ακόμη 204 αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί μεταξύ των οποίων 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777Xs, 62 Airbus A350s και 10 Airbus A380s.  Η Etihad Airways κατέχει ποσοστό στις αεροπορικές εταιρείες airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways και Virgin Australia. Επίσης η Etihad Airways, έχει λανσάρει μια νέα αερογραμμή την Etihad Regional, μετά την εξαγορά ποσοστού 33,3% στον ελβετικό αερομεταφορέα Darwin Airline.

Οι πτήσεις της Etihad Airways από τη Λάρνακα προς Άμπου Ντάμπι πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Η πτήση EY094 αναχωρεί από Λάρνακα στις 13:15 με άφιξη στο Άμπου Ντάμπι στις 19:15 τοπική ώρα. Για τις πτήσεις από και προς Κύπρο, η Etihad Airways χρησιμοποιεί αεροσκάφη τύπου Airbus A320, χωρητικότητας 136 επιβατών, με 16 Διακεκριμένες (Business class) και 120 Οικονομικές θέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.etihad.com


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα