Βραβείο για την καινοτόμο startup επιχείρηση VesselBot

Βραβείο για την καινοτόμο startup επιχείρηση VesselBot

 


Πήρε το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό egg-THI Excellence Award Pitching Competition

 

Η καινοτόμος startup επιχείρηση VesselBot διακρίθηκε ανάμεσα σε 12 Hitech νεοφυείς εταιρείες υψηλού επιπέδου, οι οποίες συμμετείχαν στο διαγωνισμού egg-THI Excellence Award Pitching Competition και τιμήθηκε με το 2ο βραβείο αξίας 35.000 δολαρίων. Το egg-THI Excellence Award Pitching Competition είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώνεται από το πρόγραμμα egg και στηρίζεται οικονομικά από την Ελληνική Πρωτοβουλία, The Hellenic Initiative. Στόχο έχει την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού 29 από τις 63 Startup εταιρείες των τριών κύκλων του προγράμματος egg κατέθεσαν το επιχειρησιακό τους σχέδιο στην κριτική επιτροπή. Οι 12 από αυτές με την καλύτερη βαθμολογία προκρίθηκαν στον τελικό που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μάϊου 2016, στο κτήριο του egg.

Στον τελικό η εταιρεία VesselBot κλήθηκε στα πλαίσια ενός 6λεπτου pitching να παρουσιάσει  στην κριτική επιτροπή την καινοτομία που προσφέρει στην παγκόσμια αγορά της Ναυτιλίας μέσω της τεχνολογίας καθώς και τις στρατηγικές που έχει επιλέξει να ακολουθήσει με σκοπό την υλοποίηση των επιχειρηματικών της στόχων. Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν στελέχη της Eurobank, του Corallia καθώς και oι κύριοι Jeremy Downward και Μιχάλης Πρίντζος ως εκπρόσωποι του The Hellenic Initiative. Η τελική αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε βάσει έντεκα μετρικών, όπως για παράδειγμα η πληρότητα του επιχειρηματικού τους πλάνου, η αποτύπωση της αγοράς στόχου και του ανταγωνισμού, η καταγραφή της διεθνούς αγοράς, η βιωσιμότητα της επιχειρηματικής τους δράσης, η επενδυτική υπεραξία της επιχείρησης κ.α.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα