Βραβείο καλύτερης τράπεζας της χρονιάς για την BOC

Βραβείο καλύτερης τράπεζας της χρονιάς για την BOC 

Με κριτήριο την  “εξαιρετικά πετυχημένη ιστορία ανάκαμψης της Τράπεζας Κύπρου”, το διεθνές έγκυρο περιοδικό Euromoney, απένειμε και φέτος στο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό  Όμιλο της Κύπρου ,το Βραβείο της  «Καλύτερης Τράπεζας στην Κύπρο 2016».

Το βραβείο απονέμεται σε τράπεζες που ξεχωρίζουν για το δυναμικό προφίλ στις παγκόσμιες και τοπικές αγορές που δραστηριοποιούνται και επιλέγονται ύστερα από ενδελεχή ανάλυση των ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων κάθε τράπεζας.

Στο αιτιολογικό της βράβευσης αναφέρεται ότι η ΤΚ κατάφερε , μέσα σε δώδεκα μήνες να επιστρέψει στην κερδοφορία , να βελτιώσει δραστικά τους δείκτες «εσόδων – εξόδων» και να μειώσει κατά €1.3 δις τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

Προσθέτει δε, ότι οι καταθέσεις των πελατών αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά €1.56 δις μέσα στο 2015 ενώ ο ELA από €6.9 δις  μειώθηκε μέχρι το τέλος Μαρτίου 2016, στα €3.3 δις .

Το αιτιολογικό καταλήγει με την επισήμανση ότι η Τράπεζα, στις 31 Μαρτίου ανακοίνωσε την πρόθεση της να υποβάλει αίτηση για την ένταξη της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας και της διεθνούς προβολής της.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα