Βραβείο σχεδιασμού για το Mazda RX-Vision Concept

Βραβείο σχεδιασμού για το Mazda RX-Vision Concept

 


Το Mazda RX-VISION κέρδισε το βραβείο Car Design 2016 στην κατηγορία concept car για την προσφορά του στην εξέλιξη του αυτοκινητιστικού σχεδιασμού. Το νέο πρωτότυπο της Mazda βραβεύτηκε στο Turin Motor Show Parco Valentino και το βραβείο αποδέχθηκε ο Διευθυντής Σχεδιασμού Ευρώπης για την Ιαπωνική εταιρεία, Kevin Rice.

«Είμαι πανευτυχής για την αναγνώριση που λαμβάνει η Mazda αλλά και οι προσπάθειες μας, τόσο σχεδιαστική αλλά και τεχνολογικά μιλώντας» δήλωσε ο Rice, η ομάδα του οποίου μάζεψε ήδη τρία βραβεία το προηγούμενο φθινόπωρο στον διαγωνισμό Automotive Brand, και ένα από αυτά ήταν το βραβείο της Ομάδας της Χρονιάς. «Όπου έχουμε παρουσιάσει το RX-VISION μέχρι στιγμής, όλοι μας λένε πως φαίνεται φανταστικό. Η θετική αντίδραση του κόσμου έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία μας.»

Το RX-VISION είχε σκληρό ανταγωνισμό στην κατηγορία του με αυτοκίνητα όπως Alpine Vision Concept, BMW 3.0 CSL Hommage, Pininfarina H2 Speed Concept και την Porsche Mission E Concept. Η Mazda είχε ήδη κερδίσει το βραβείο του Ομορφότερου Concept Car της Χρονιάς στο 31ο Festival Automobile International στο Παρίσι τον Ιανουάριο, λίγο μετά που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Tokyo Motor Show  τον Νοέμβριο του 2015.

Με τον κινητήρα μπροστά και την κίνηση πίσω προς τιμήν της ιστορίας της Mazda και τον σχεδιασμό του RX-VISION που είναι βασισμένος πάνω στην φιλοσοφία KODO – Soul of Motion, πρόκειται για το αποκορύφωμα της καθαρόαιμης απόδοσης. Κάτω από το κάλυμμα του βρίσκεται ένας κινητήρας rotary SKYACTIV-R, με την Mazda να παραμένει ως η μοναδική εταιρεία που έχει τόση επιτυχία με αυτή την ξεχωριστή τεχνολογία κινητήρων. Και όπως όλα δείχνουν, οι κινητήρες rotary θα παραμείνουν για πάντα στην καρδιά της Mazda.

Τα βραβεία Car Design 2016 περιείχαν τρεις κατηγορίες, όπως αυτή για αυτοκίνητα παραγωγής αλλά και για την σχεδιαστική γλώσσα. Μια επιτροπή 11 μελών, απαρτιζόμενη από δημοσιογράφους και αντιπροσώπους μεγάλων περιοδικών από τέσσερεις ηπείρους, επέλεξαν τους νικητές. Τα βραβεία Car Design ιδρύθηκαν το 1984 από το περιοδικό Auto & Design. Τα βραβεία αυτά έχουν επιστρέψει φέτος, για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα