Γιάνης Βαρουφάκης:Τι λέει για ΦΠΑ ασφαλιστικό και ιδιωτικοποιήσεις

Γιάνης Βαρουφάκης:Τι λέει για ΦΠΑ ασφαλιστικό και ιδιωτικοποιήσεις

 


Τη θέσπιση δύο συντελεστών ΦΠΑ, έναν χαμηλό για τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα βιβλία και έναν υψηλό για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα και υπηρεσίες εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο Συνέδριο European Business Summit.

Μέσω της ομιλίας του, ο υπουργός Οικονομικών εξήγγειλε επίσης την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με βάση το γαλλικό μοντέλο αλλά και το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου.

Έκανε λόγο, επίσης, για περαιτέρω συγχωνεύσεις ασφαλιστικών ταμείων και κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών μιλάει για δημοσιονομική συμφωνία με τους δανειστές για την περίοδο 2015-2020, νέο πακέτο ιδιωτικοποιήσεων αλλά και ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στο πρότυπο του IRS.

Αναφέρεται επίσης στο νέο αναπτυξιακό συμβόλαιο της Ελλάδας το οποίο θα περιλαμβάνει κατά τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών τα εξής:

α. Ένα επενδυτικό πακέτο από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα (EIB) – σε συνδυασμό με την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας με εχέγγυα τις μετοχές που θα κρατήσει το κράτος από τις ιδιωτικοποιήσεις.

β. Ανταλλαγή των ομολόγων SMP της ΕΚΤ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση.

γ. Αναδιάρθρωση αρχικού διακρατικού δανείου

δ. Εξομάλυνση και επέκταση στο μέλλον των πρώτων αποπληρωμών του EFSF δανείου, ώστε να μειωθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες στις αρχές της δεκαετίας του ‘20

ε. Ευρεία, διαχρονική χρηματοδότηση του προγράμματος καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης.

 


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα