Δέκα σημαντικά επιτεύγματα της διακυβέρνησης Αναστασιάδη

Δέκα σημαντικά επιτεύγματα της διακυβέρνησης Αναστασιάδη

 

Του Λευτέρη Χριστοφόρου – Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗ.ΣΥ., Ευρωβουλευτής

 

Όποιος βασίζεται σε αντικειμενικά δεδομένα ,αναμφίβολα συμφωνεί ότι η παρούσα διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, ανέλαβε τη Διακυβέρνηση κάτω από τις χειρότερες συνθήκες που ανέλαβε ποτέ ξανά Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με δύο λέξεις. Χώρα υπό χρεωκοπία, χρηματοπιστωτικό σύστημα υπό κατάρρευση, άδεια ταμεία, οικονομία εκτός αγορών και ουδείς μας δάνειζε έστω κι’ ένα ευρώ.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε τι παραλαμβάνει κάποιος όταν αναλαμβάνει να κυβερνήσει, τι πράττει στη πορεία και τι παραδίδει στους επόμενους. Αυτή είναι η ουσία του πολιτικού διακυβεύματος. Έτσι πρέπει να κρίνουμε και να κρινόμεθα εάν πραγματικά γνοιαζόμαστε για τη Πρόοδο και την Ευημερία του τόπου μας.

Οι  κριτικές στη Κυβέρνηση είναι καλοδεχούμενες.  Λάθη γίνονται , όμως λάθη δεν κάνουν όσοι δεν κάνουν τίποτε. Τα όποια λάθη δεν μπορούν να επισκιάσουν τη μεγάλη εικόνα της Διακυβέρνησης , όπου η χώρα πριν τρία χρόνια ήταν στο κάδρο της χρεωκοπίας και της κοινωνικοοικονομικής ασφυξίας, ενώ σήμερα ανέπνευσε, απαλλάγηκε από Τρόικα και Μνημόνια  και βλέπει με αισιοδοξία τη σταθερή Προοπτική Ανάπτυξης και Ευημερίας.

Δεν θα παρασυρθώ σε ανούσιες γενικόλογες αναφορές και θα επιλέξω , βασιζόμενος σε στοιχεία και πραγματικότητες, παραθέτοντας ενδεικτικά δέκα σημαντικές πολιτικές αποφάσεις και έργα  της εσωτερικής Διακυβέρνησης   Νίκου Αναστασιάδη που αφήνουν την σφραγίδα τους στο τόπο μας.
1. Η πραγματικά επαναστατική κοινωνική μεταρρύθμιση με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που διασφαλίζει ελάχιστο εισόδημα για όλους τους πολίτες και ουσιαστικά δεν θα υπάρχει Κύπριος Πολίτης ή Οικογένεια που να μην έχει εισόδημα στη Κύπρο. Καταργήθηκε και επίσημα η επαιτεία στη Κύπρο.

2. Η Μείωση της Στρατιωτικής Θητείας. Στηρίξαμε με ισχυρά επιχειρήματα αυτή τη θέση που θεωρούμε ότι ήταν αναγκαία , επιβεβλημένη και έπρεπε να είχε γίνει από τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι ο τόπος μας μειώνοντας τη θητεία επιδεικνύει σεβασμό στους νέους μας και ταυτόχρονα δημιουργεί πιο  αξιόμαχο στράτευμα με τη πρόσληψη μόνιμων στελεχών.

3. Η Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση. Αλλάζει τα εκπαιδευτικά δεδομένα προς την θετική κατεύθυνση μετά από τέλμα δεκαετιών στην Παιδεία. Το όφελος για τα νέα παιδιά και την παιδεία μας τεράστιο.

4.Παρά την βαθειά οικονομική κρίση, δεν επεβλήθησαν Νέοι Φόροι και το σημαντικότερο διατηρήθηκε το Αφορολόγητο Ποσό στις 19.500 Ευρώ, το ψηλότερο αφορολόγητο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Διαφυλάχθηκαν συνάμα και σημαντικά κοινωνικά ωφελήματα όπως π.χ. επίδομα τέκνου, φοιτητική χορηγία κ.α.

5.Με σκληρές διαπραγματεύσεις του Νίκου Αναστασιάδη με τους Βρετανούς, μετά από 55 χρόνια δόθηκε η δυνατότητα Ανάπτυξης στις Περιουσίες των Κυπρίων Πολιτών στις Βρετανικές Βάσεις.

6.Υπήρξε Νοικοκύρεμα του Κρατικού Προϋπολογισμού ,ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων, όπου περικόπηκαν σπατάλες και διασπάθιση Δημοσίου Χρήματος.

7.Παραχωρήθηκαν σημαντικά κίνητρα για ξένες επενδύσεις καθώς και στην απόκτηση της Κυπριακής Υπηκοότητας.

8. Με την εφαρμογή του μέτρου του επιπρόσθετου συντελεστή στις τουριστικές μονάδες  στηρίχθηκε σημαντικά  η Τουριστική Βιομηχανία.

9.Η Κύπρος εξασφάλισε Ευρωπαϊκά Κονδύλια, για τα επόμενα χρόνια, ύψους περίπου 1ΔΙΣ ΕΥΡΩ, με συμμετοχή μόνο 5% από τα κρατικά ταμεία που αποτελεί σημαντική επιτυχία. Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση με συνεχείς προσπάθειες αξιοποιεί την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για χρηματοδοτική στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

10.Οι σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για προώθηση της Ανάπτυξης όπως νομοθεσία για καζίνο, συντελεστής δόμησης  κ.α.

Η Διακυβέρνηση  Αναστασιάδη ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς και κατορθώνει μέσα σε τρία χρόνια να δημιουργήσει   χειροπιαστό σημαντικό έργο και να κρατήσει όρθια τη χώρα και τους πολίτες.


Comments

comments

Categories: Πολιτική

Σχετικά με τον Συγγραφέα