Δεν σηκώνει αναβολή η εφαρμογή του ΓΕΣΥ

Δεν σηκώνει αναβολή η εφαρμογή του ΓΕΣΥ


Στη συνάντηση, ο κ. Μωυσέως «ήγειρε επιτακτικά τη θέση του κινήματος ότι ο τόπος χρειάζεται χωρίς άλλη καθυστέρηση σύγχρονο σύστημα υγείας που να παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα στους πολίτες, τονίζοντας τους κινδύνους και τα οξύτατα προβλήματα που συσσωρεύει στην κοινωνία η παρατεταμένη καθυστέρηση λειτουργίας του ΓΕΣΥ».

Ο κ. Μωυσέως κάλεσε τον κ. Παμπορίδη «να επιδείξει την αναγκαία αποφασιστικότητα και να συγκρουσθεί με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που λυμαίνονται τον ζωτικό τομέα της υγείας και τα οποία φρενάρουν την εφαρμογή του ΓΕΣΥ», σημειώνοντας ότι το υφιστάμενο αναχρονιστικό σύστημα υγείας κατέρρευσε προ πολλού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την πλευρά του, ο Υπουργός συμφώνησε με τις τοποθετήσεις της ΣΕΚ την οποία κάλεσε σε στενή συνεργασία για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της εφαρμογής του ΓΕΣΥ το συντομότερο δυνατόν.

Αναφέρεται τέλος ότι οι δύο πλευρές διαβεβαίωσαν ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή για να υλοποιηθεί το ταχύτερον το όραμα για παροχή ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους πολίτες μέσω ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος υγείας στο πλαίσιο του ΓΕΣΥ.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα