Δεύτερη φορά πρόσφυγες οι Παλαιστίνιοι στην ίδια τους την πατρίδα

Δεύτερη φορά πρόσφυγες οι Παλαιστίνιοι στην ίδια τους την πατρίδα

“Μέχρι πότε η ΕΕ θα μένει απαθής τηρώντας σιγή ιχθύος; Αντί το Ισραήλ να συνεργαστεί για εξεύρεση λύσης συνεχίζει τους εποικισμούς, τις εκτοπίσεις των πληθυσμών και καταστρέφει στοχευμένα ακόμα και τα παραπήγματα που στηθήκαν με χορηγίες της ΕΕ. Ισοπεδώνουν κάθε κατάλυμα στο οποίο στεγάζονται οι Παλαιστίνοι, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν σε απάνθρωπες συνθήκες.  Κάνουν τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες ξανά στην ίδια τους την πατρίδα.” Αυτά τόνισε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και Αντιπρόεδρος της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Νεοκλής Συλικιώτης, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, στην παρουσία και της Ύπατης Εκπροσώπου, Φ. Μογκερίνι. Θέμα της συζήτησης ήταν οι εκτοπίσεις πληθυσμών και κατεδαφίσεις κτιρίων στην Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων και των έργων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Μιλώντας ως μέλος της Αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Παλαιστίνη εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κος Συλικιώτης επισήμανε πως το Ισραήλ με τις εγκληματικές του ενέργειες αποδεικνύει πως στρέφεται ενάντια σε κάθε προσπάθεια της ΕΕ για στήριξη των Παλαιστινίων και πως αντιστρατεύεται κάθε ειρηνευτική προσπάθεια. Υπογράμμισε δε πως πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό ότι δεν αρκούν οι διακηρύξεις  και οι φραστικές καταγγελίες κενού περιεχομένου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν η ΕΕ σέβεται τις αρχές και τις διακηρύξεις της, πρέπει να αναστείλει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ μέχρις ότου πάψει να παραβιάζει το άρθρο 2, στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα η υποχρέωση για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κλείνοντας ο κ. Συλικιώτης τόνισε πως είναι εξωφρενικό, την στιγμή που  γίνονται τόσες συζητήσεις για αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η ΕΕ να αδιαφορεί για τους Παλαιστίνους, οι οποίοι γίνονται πρόσφυγες για δεύτερη φορά.


Comments

comments

Categories: Πολιτική

Σχετικά με τον Συγγραφέα