Διάκριση ασφάλειας από το EuroNCAP για την Porsche Macan

Διάκριση ασφάλειας από το EuroNCAP  για την Porsche Macan

 


Είδηση δεν είναι μόνο η ανώτατη διάκριση ασφάλειας που κατέκτησε η Macan. Είναι επίσης και το ότι η Porsche αποφάσισε να συμμετάσχει για πρώτη φορά στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού ασφαλείας EuroNCAP. Πιο συγκεκριμένα το μικρότερο SUV της Porsche απέδειξε τις ικανότητες προστασίας που μπορεί να προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες αφού κατέκτησε πέντε αστερία στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού.

Η καμπίνα του αυτοκινήτου συμπεριφέρθηκε σαν φύλακας άγγελος για τους επιβαίνοντες, τόσο στη μετωπική όσο και στην πλευρική σύγκρουση, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία. Το δεύτερο καλύτερο ποσοστό του μοντέλου στην όλη διαδικασία καταγράφηκε στην προστασία ανηλίκων ηλικίας 1,5 και 3 ετών, με όλα τα συστήματα συγκράτησης να λειτουργούν με παραδειγματικό τρόπο. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο αερόσακος του συνοδηγού μπορεί να απενεργοποιηθεί, ώστε να τοποθετηθεί στη μπροστά θέση παιδικό κάθισμα. Το μοντέλο ανταποκρίθηκε καλά και στην προστασία των πεζών ενώ στα πέντε αστέρια του οργανισμού συνέβαλαν και τα βοηθητικά συστήματα ασφαλείας της Macan. Μεταξύ άλλων διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας, ηχητική υπενθύμιση για τις εμπρός και πίσω ζώνες ασφαλείας, σύστημα περιορισμού της ταχύτητας και προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας. Επίσης κατά τη διάρκεια της δοκιμής έδειξε ότι τα καθίσματα και τα προσκέφαλα απέδειξαν ότι παρέχουν καλή προστασία έναντι του αυχενικού τραυματισμού. Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Προστασία ενηλίκων, οδηγού-συνοδηγού: 88%, προστασία παιδιών: 87%, προστασία πεζών: 60% και βοηθητικά συστήματα ασφαλείας: 66%.

Η ολοκαίνουρια Porsche Macan, που πρόσφατα έκανε την εμφάνιση της και στην Κύπρο, αποτελεί το έκτο μοντέλο της γκάμας αλλά και το πρώτο Porsche στην κατηγορία των compact SUV. Πρόκειται για το πρώτο καθαρόαιμο sportscar στην κατηγορία των SUV που συνδυάζει επιδόσεις, εκτός δρόμου ικανότητες, ευελιξία και υψηλού επιπέδου τεχνολογία. Η Macan διαθέτει στοιχεία και από άλλα μοντέλα της γκάμας της Porsche τόσο στον εξωτερικό σχεδιασμό όσο και στο εσωτερικό. Είναι χαμηλότερο και με ένα πιο coupe προφίλ που του προσδίδει περισσότερη δυναμικότητα και σπορ χαρακτηριστικά. Η άνεση και η εργονομία ξεχωρίζουν από την πρώτη στιγμή στο εσωτερικό ενώ περιττή οποιαδήποτε αναφορά για την ποιότητα κατασκευής και το φινίρισμα. Χώρος στον οποίο η τεχνολογία έχει τον πρώτο λόγο.

 


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα