Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις €142,8 εκ. προωθεί η Μαλτέζικη Προεδρία

Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις €142,8 εκ. προωθεί η Μαλτέζικη Προεδρία


 

Σε προσωρινή συμφωνία με τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν, κατέληξε σήμερα η Μαλτέζικη Προεδρία της ΕΕ, σχετικά με ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει τα κράτη μέλη να υλοποιήσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις οικονομίες τους.

Το πρόγραμμα συνοδεύεται από χρηματοδοτικό εργαλείο € 142.800.000.

“Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα στηρίξει τις κυβερνήσεις για τη βελτίωση των διοικητικών και οικονομιών δομών”, δήλωσε ο Ian Borg εκ μέρους της Προεδρίας.

“Είναι άλλο ένα βήμα προς τα εμπρός που θα εξοπλίσει καλύτερα τα κράτη μέλη, σε σχέση με την εφαρμογή σημαντικών μεταρρυθμίσεων που που τελικά θα ωφελήσουν τους Ευρωπαίους πολίτες”, κατέληξε.

Η συμφωνία θα πρέπει να υποβληθεί στο Συμβούλιο των Μόνιμων Αντιπροσώπων κατά τις προσεχείς ημέρες για έγκριση. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο στη συνέχεια θα κληθούν να εγκρίνουν την πρόταση κανονισμού σε πρώτη ανάγνωση.

Το πρόγραμμα παρέχει χρηματοδότηση για την τεχνική υποστήριξη που η Κομισιόν θα θέτει στη διάθεση των κρατών μελών, κατόπιν αιτήσεώς τους. Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 142.800.000 ευρώ για την κάλυψη των ετών 2017-2020. Η υποστήριξη αυτή συντονίζεται και προσφέρεται από την Υπηρεσία Υποστήριξης διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν (SRSS).


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα