Διδάγματα από τη Βενεζουέλα

Διδάγματα από τη Βενεζουέλα

 


 

Του Λευτέρη Χριστοφόρου – Αναπληρωτής  Πρόεδρος ΔΗ.ΣΥ. Ευρωβουλευτής

 

Η Βενεζουέλα δεν μας είναι άγνωστη χώρα. Πριν μερικά χρόνια, μάλιστα, κάποιοι φρόντισαν να μας τη διαφημίζουν ως την πετυχημένη Βενεζουέλα του «συντρόφου» Ούγκο Τσάβες και σήμερα του άλλου «συντρόφου» Νικολάς Μαδούρο. Μας έλεγαν λοιπόν κάποιοι, που σήμερα αντιπολιτεύονται σκληρά και κριτικάρουν τα πάντα και έχουν λύσεις για όλα τα προβλήματα, ότι η Βενεζουέλα αποτελεί πρότυπο ευημερούσας και δημοκρατικής χώρας, υπόδειγμα χώρας που στηρίζει το λαό και τους εργαζόμενους από την οποία οφείλαμε μάλιστα να παραδειγματιζόμαστε. Προχωρούσαν μάλιστα και παραπέρα και μας υπόσχονταν λόγω των κοινών συντροφικών κομμουνιστικών καταβολών ότι η πάμπλουτη κομμουνιστική Βενεζουέλα θα μας πρόσφερε και δωρεάν πετρέλαιο.

Αυτή η χώρα που διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα κοιτασμάτων πετρελαίου στον κόσμο και τα όγδοα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου, αυτή η όμορφη και ιστορική χώρα με τον τεράστιο φυσικό πλούτο και με τις τεράστιες δυνατότητες, αυτή η τεράστια χώρα, 33η μεγαλύτερη χώρα στο κόσμο, σήμερα πνέει τα λοίσθια. Αργοπεθαίνει αβοήθητη.

Η Βενεζουέλα αποτελεί ακόμη ένα θύμα των αριστερών, λαϊκίστικών, δημαγωγικών πολιτικών. Ανήλθαν στην εξουσία οι κομμουνιστές Ούγκο Τσάβες και Νικολάς Μαδούρο παραπλανώντας το λαό με μεγάλα ψεύτικα λόγια και συνθήματα. Και μέσα σε λίγα χρόνια αντί στην ευημερία και τον πλούτο που υπόσχονταν οδήγησαν τον λαό τους στην απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι αριστερές πολιτικές χρεοκόπησαν τη χώρα, εξαφάνισαν τον πλούτο της, κατέστρεψαν τις υποδομές, εξεδίωξαν τους επιχειρηματίες, κυνήγησαν την επιχειρηματικότητα και τελικά φτωχοποίησαν ένα ολόκληρο έθνος.

Μας θυμίζουν και μας διδάσκουν κάτι όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν στη Βενεζουέλα; Εν ονόματι τάχατες της στήριξης των εργαζομένων και του λαού, κρατικοποίησαν παραγωγικές επιχειρήσεις και μέσα σε λίγα χρόνια τις μετέτρεψαν σε ζημιογόνες και τους απλούς εργαζόμενους σε άνεργους.

Μας θυμίζουν και μας διδάσκουν κάτι όλα αυτά στη μακρινή Βενεζουέλα;

Χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας σπεύδουν μέσα από ατελείωτες ουρές και με ατελείωτες ώρες αναμονής, να μεταβούν στη γειτονική Κολομβία για να προμηθευτούν τα απαραίτητα. Τα βασικά είδη διατροφής.

Ο περήφανος λαός της Βενεζουέλας δυστυχώς παρασύρθηκε από τα εύηχα αριστερά συνθήματα και σήμερα πληρώνει σκληρό τίμημα που καθημερινά τον οδηγεί στην απόγνωση και την εξαθλίωση.

Είναι με συγκλονισμό που παρακολουθούμε τους συνανθρώπους μας στην άλλοτε ευημερούσα Βενεζουέλα, στη χώρα του πετρελαίου και του φυσικού πλούτου, να λιμοκτονούν και το άμεσο μέλλον τους να προδιαγράφεται ακόμη πιο ζοφερό.

Δυστυχώς και η Βενεζουέλα προστίθεται στις χώρες όπου οι ούτω καλούμενες φιλολαϊκές, αριστερές πολιτικές, αντί να οδηγήσουν τον λαό και την κοινωνία στην ευημερία και την ασφάλεια, τον οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και την ανασφάλεια.

Εύχομαι πραγματικά η Βενεζουέλα να ξανασταθεί στα πόδια της και ο λαός της να ζήσει καλύτερες μέρες από τις αριστερές εφιαλτικές μέρες που βιώνει σήμερα. Και από τούδε και στο εξής να αποτελεί ένα ιστορικό δίδαγμα για όλους.


Comments

comments

Categories: Πολιτική

Σχετικά με τον Συγγραφέα