Διορισμός Μάριου Κληρίδη στο ΔΣ της Ancoria Bank

Διορισμός Μάριου Κληρίδη στο ΔΣ της Ancoria Bank


 

Στο διορισμό του Μάριου Κληρίδη στο Διοικητικό της Συμβούλιο προχώρησε  η Ancoria Bank. Ο διορισμός Μάριου Κληρίδη είναι σε ισχύ από τις 11 Απριλίου 2017.

Ο κ. Κληρίδης έχει μακρά πείρα στον τραπεζικό τομέα τον οποίο υπηρέτησε από αρκετά υψηλόβαθμες θέσεις, μεταξύ άλλων και αυτή του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή. Το 2001 είχε αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με πενταετή θητεία. Ο κ. Κληρίδης είναι Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας, Πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Κυπριακών Οικονομικών Μελετών και Μέλος του ΔΣ του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Παράλληλα με τα άλλα καθήκοντά του, διδάσκει ως Ειδικός Επιστήμονας φοιτητές μεταπτυχιακού επιπέδου του Πανεπιστημίου Κύπρου σε θέματα του Κυπριακού Τραπεζικού Συστήματος και των Κυπριακών Χρηματαγορών και Αγορών Κεφαλαίων.

Ο κ. Κληρίδης είναι απόφοιτος του London School of Economics and Political Science στα Οικονομικά (BSc και MSc). Επίσης, το 1982 πήρε τον τίτλο του Διδάκτορα από το ίδιο Πανεπιστήμιο (PhD in Labour Economics).


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα