Δωρεά βιβλίων αξίας €375.000 από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τρ. Κύπρου

Δωρεά βιβλίων αξίας €375.000 από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τρ. Κύπρου


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου έχει προχωρήσει σε δωρεά αξιόλογων εκδόσεών του σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κύπρο. Έχουν ήδη παραδοθεί στην αποθήκη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού το Σεπτέμβριο του 2015 πέραν των 10.500 βιβλίων, συνολικής αξίας €375.000.

Η επίσημη παράδοση των βιβλίων από το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου έγινε σήμερα στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι εκδόσεις αυτές πέραν της χρηματικής τους αξίας, χαρακτηρίζονται και από την υψηλή ποιότητά τους. Τόνισε επίσης ότι το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου διαχρονικά αποτελεί συμπαραστάτη στο έργο του Υπουργείου.

Από αυτά αναλογούν 40 βιβλία για τους δύο κύκλους των Δημοτικών σχολείων και 25 βιβλία σε κάθε γυμνάσιο ή λύκειο. Πρόκειται για βιβλία που αφορούν τομείς της Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Νομισματικής, Χαρτογραφίας, Κυπριακής Τέχνης και Λογοτεχνίας, της Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας, εκδόσεις για το Περιβάλλον, λευκώματα εκθέσεων κ.ά.. Σε αυτά περιλαμβάνονται και συγγράμματα πρωτογενούς έρευνας.

Στόχος του Πολιτιστικού Ιδρύματος είναι τα βιβλία αυτά να τοποθετηθούν στις βιβλιοθήκες των σχολείων της Κύπρου και να αποτελέσουν ένα χρήσιμο βοήθημα για τους μαθητές και τους καθηγητές και παράλληλα να λειτουργούν συμπληρωματικά ως προς τη διδακτέα ύλη.

Η δωρεά εμπίπτει στο πλαίσιο μεγαλύτερης δωρεάς συνολικής αξίας €1.000.000 σε οργανωμένα σύνολα και φορείς, που πραγματοποιείται σε τέσσερις φάσεις. Η δωρεά αυτή αποτελεί μια τεράστια προσφορά στον πολιτισμό του τόπου.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα