Δωρεά Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας στα σχολεία

Δωρεά Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας στα σχολείαΤην τελευταία έκδοση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας «Κύπρος: Περίοδος Αγγλοκρατίας-Εικόνες» παρέδωσε το πρωί στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκο Κενεβέζο ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας κ. Νικόλας Χατζηγιάννης.

Η έκδοση, η οποία συνοδεύεται από DVD με το φωτογραφικό υλικό της έκδοσης, είναι στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και  θα δοθεί δωρεάν σε όλα τα σχολεία της ελεύθερης Κύπρου.  Στην έκδοση περιγράφεται μέσω πλούσιου φωτογραφικού υλικού η κατάσταση που επικρατούσε στην κυπριακή οικονομία κατά την περίοδο της βρετανικής αποικιοκρατίας, η οποία διήρκησε από το 1878-1960.  Σε πολλά επιμέρους θέματα η παρουσίαση επεκτείνεται μέχρι το 1974 που αποτελεί χρονολογία σταθμό για τη σύγχρονη κυπριακή ιστορία.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος ευχαριστώντας την Τράπεζα για την προσφορά της ανέφερε ότι η έκδοση «Κύπρος: Περίοδος Αγγλοκρατίας-Εικόνες» αποτελεί ένα σημαντικό έργο που θα μείνει για τις νέες γενιές.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΚΤ κ. Νικόλας Χατζηγιάννης ανέφερε ότι η δωρεά προς το Υπουργείο Παιδείας γίνεται στο πλαίσιο της φιλεκπαιδευτικής πολιτικής της Τράπεζας και της προσφοράς της προς τον πολιτισμό. Ανέφερε ότι η Τράπεζα, από τον καιρό της ίδρυσης της το 1937, στηρίζει  σταθερά  την παιδεία και θα συνεχίσει να το πράττει και στο μέλλον.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα