Δωρεά της Τράπεζας Πειραιώς προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Δωρεά της Τράπεζας Πειραιώς προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η Τράπεζα Πειραιώς, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης και με κύριο άξονα την προσφορά της προς την παιδεία, δώρισε την ιστορική συλλογή των απομνημονευμάτων του 1821 του Γεώργιου Τσατσάνη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Τη δωρεά της συλλογής παρέλαβε εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας κ. Πέτρος Παπαπολυβίου κατά τη διάρκεια τελετής στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργος Άππιος είπε ότι είναι χρέος της Τράπεζας να στηρίζει την εκπαιδευτική κοινότητα μέσω χορηγιών, δωρεών, καθώς και συμμετοχών στελεχών της σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Η Τράπεζα Πειραιώς, συνέχισε ο κ. Άππιος, με τη δωρεά βιβλίων αποδεδειγμένα καλών εκδόσεων και ξεχωριστά από άποψη θεματολογίας και ποιοτικού περιεχομένου, συμβάλλει στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η δημιουργία της συλλογής αυτής οφείλεται στο διακεκριμένο νομικό και ιστοριοδίφη κ. Γεώργιο Τσατσάνη, ο οποίος ανακάλυψε όλα τα βιογραφικά των εξοδιτών του Μεσολογγίου και της Δυτικής Ρούμελης και άρχισε να τα επεξεργάζεται από το 1991 μέχρι και το 2003. Η έκδοση της συλλογής ολοκληρώθηκε το 2005 από τις εκδόσεις «Βεργίνα».

Ο κ. Παπαπολυβίου ευχαρίστησε την Τράπεζα Πειραιώς και τον κ. Άππιο για τη δωρεά, που είναι πολύ χρήσιμη και βοηθητική για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν την ελληνική επανάσταση μέσα από τις αυθεντικές πηγές των Απομνημονευμάτων των Αγωνιστών.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα