Δύο διαγωνισμούς καινοτομίας προκήρυξε η DHL

Δύο διαγωνισμούς καινοτομίας προκήρυξε η DHL

 

Προκαλεί τα έξυπνα μυαλά να αναπτύξουν καινοτόμες ‘πράσινες’ λύσεις ρομποτικής 

 

Η DHL έχει προκηρύξει δύο διαγωνισμούς καινοτομίας οι οποίοι είναι ανοιχτοί σε οραματιστές και εφευρέτες από όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αναπτύξουν νέες ιδέες στον τομέα των βιώσιμων μεταφορών και της ρομποτικής. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος πανεπιστήμια, φοιτητές, εταιρείες και οποιοσδήποτε είναι άνω των 18 χρόνων υποβάλλοντας, μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου 2016, ένα επίσημο έγγραφο και βίντεο μέσω των οποίων θα επεξηγούν την ιδέα τους.

Η «Δίκαιη και Υπεύθυνη Πρόκληση» ζητά από τους οραματιστές να καταθέσουν την πρότασή τους για έργα που θα δημιουργούν βιώσιμες λύσεις για την εφοδιαστική αλυσίδα για τον κόσμο του αύριο. Ζητούνται πρωτότυπες ιδέες και πρακτικές λύσεις που θα αντιμετωπίζουν περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις με νέα και καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα μεταφορών. Οι προτάσεις των συμμετεχόντων μπορούν να αφορούν στη χρήση της εφοδιαστικής αλυσίδας για τη διευκόλυνση της κυκλικής οικονομίας ή στη χρήση παγκόσμιων δικτύων μεταφοράς για την παροχή δίκαιου εμπορίου και παραγωγής. Η ιδέα μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ένα νέο προϊόν, μια λύση υπηρεσίας μέχρι μια ιδέα για συσκευασία, φτάνει να δημιουργεί αξία για την κοινωνία, το περιβάλλον και τις επιχειρήσεις.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η επιτυχία βασίζεται στις καλές πράξεις. Η πρόκληση είναι να δώσουμε επιχειρηματική προσέγγιση στην υπευθυνότητα. Άποψη μας είναι ότι οι εταιρείες θα πρέπει να επικεντρωθούν στη δημιουργία κοινών αξιών, μετατρέποντας κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις σε βιώσιμα, δίκαια και πιθανόν επικερδή επιχειρηματικά μοντέλα. Η «Δίκαιη και Υπεύθυνη Πρόκληση» έχει ως στόχο να βρεθούν νέες και καινοτόμες ιδέες για την προώθηση αυτού του οράματος», δήλωσε ο Bill Meahl, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της DHL.

Η δεύτερη πρόκληση είναι η «Πρόκληση στη Ρομποτική». Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα πρωτότυπο ενός αυτοκινούμενου καλαθιού διανομής που θα μπορεί να συνοδεύσει αυτόνομα το προσωπικό κατά το τελικό στάδιο της διανομής. «Οι συνάδελφοί μας έχουν να αντιμετωπίσουν έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό δεμάτων που πρέπει να παραδοθούν. Καθώς οι διανομείς μας σήμερα απαιτείται να μετακινούν με τα χέρια τους αυτούς τους όγκους στους δρόμους, ενθαρρύνουμε τα προγράμματα που υποστηρίζουν τους υπαλλήλους μας», συνέχισε ο Meahl. Τα πρωτότυπα που θα υποβληθούν πρέπει να μπορούν να κινηθούν στο τυπικό αστικό και αγροτικό τοπίο με ταχύτητα βαδίσματος, μεταφέροντας ταυτόχρονα δέματα.

Μετά την υποβολή των συμμετοχών, οι προτεινόμενες ιδέες θα εξεταστούν στα πλαίσια μιας διαδικασίας προεπιλογής η οποία θα κρίνει τη λειτουργικότητά τους, τη δυνατότητά τους να λύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και την πιθανή εμπορική εκμετάλλευση τους. Μετά την προεπιλογή, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της εφοδιαστικής αλυσίδας θα επιλέξει τρεις φιναλίστ σε κάθε πρόκληση, οι οποίοι στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα ή το πρωτότυπό τους μπροστά σε 180 υψηλόβαθμους επαγγελματίες της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ημέρα Καινοτομίας της DHL στις 17 Νοεμβρίου 2016. Για κάθε πρόκληση θα υπάρξει ένας νικητής ο οποίος θα επιλεγεί μέσω ζωντανής ψηφοφορίας.

Οι νικητές της ψηφοφορίας του DHL Innovation Challenge θα μοιραστούν 20,000 ευρώ ενώ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους στα Κέντρα Καινοτομίας της DHL στο Troisdorf της Γερμανίας και τη Σιγκαπούρη. Επιπλέον, η DHL θα καλέσει τους νικητές να συζητήσουν την πιθανότητα συνεργασίας για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.dhlinnovationchallenge.com

Η DHL είναι ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως στον κλάδο των logistics και CEP, και «Η εταιρεία Logistics για τον κόσμο». Η DHL παρέχει υπηρεσίες διεθνών ταχυμεταφορών (express), αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές, οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, μεταφορές εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς και υπηρεσίες contract και e-commerce κατά τη διάρκεια της εφοδιαστικής αλυσίδας. Με ένα διεθνές δίκτυο που συνδέει περισσότερες από 220 χώρες και γεωγραφικές περιοχές και με περίπου 315.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, προσφέρει στους πελάτες της υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και γνώση των τοπικών αγορών για την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους σχετικά με την εφοδιαστική αλυσίδα. Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της DHL περιλαμβάνει δράσεις σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαχείριση καταστροφών και την εκπαίδευση.

Η DHL ανήκει στον Όμιλο Γερμανικών Ταχυδρομείων DHL (Deutsche Post DHL). Τα έσοδα του Ομίλου ξεπέρασαν τα 59 δισ. ευρώ το 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.dpdhl.com