Δ. Παπαδάκης: H Τουρκία οφείλει να σεβαστεί την ΕΕ

Δ. Παπαδάκης: H Τουρκία οφείλει να σεβαστεί την ΕΕ


Γιατί φτάσαμε στο σημείο το προσφυγικό να αποτελεί απειλή για την Ευρώπη, διερωτήθηκε σε σημερινή του τοποθέτηση, σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία, ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ, S&D), στα πλαίσια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Προχωρώντας ο κ. Παπαδάκης διερωτήθηκε γιατί περιμέναμε πέντε χρόνια να ανοίξουμε τα μάτια για να δούμε το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων και γιατί κάποιοι εξόπλιζαν και έκαναν πλάτες στον ISIS μέχρι που έφτασαν στο σημείο να αποκεφαλίζουν πολίτες από δυτικές χώρες.

Ο Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι την ίδια στάση τηρεί δυστυχώς η Ευρώπη και με την Τουρκία, η οποία καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα των ίδιων των πολιτών της, έχει περίεργες σχέσεις με το ISIS, διεκδικεί εδάφη στη Συρία με το πρόσχημα δημιουργίας ουδέτερης ζώνης, βομβαρδίζει τους Κούρδους και συνεχίζει να κατέχει το 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπαδάκης τόνισε πως εάν ο κύριος Ερντογάν θέλει ειλικρινά να καταστεί  η Τουρκία μέλος της Ευρώπης, κάτι που εμείς επιθυμούμε πραγματικά, η Ευρώπη πρέπει να στείλει σαφές μήνυμα ότι πρέπει να γίνονται σεβαστές οι αρχές και οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλώντας την να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις για τις οποίες δεσμεύεται απέναντι στην Ευρώπη.

Καταλήγοντας, σημείωσε, διαφορετικά, οι σκοπιμότητες και η υποκρισία και πάλι θα επικρατήσουν με οδυνηρά αποτελέσματα.


Comments

comments

Categories: Πολιτική

Σχετικά με τον Συγγραφέα