Δ. Παπαδάκης: Kοινή διαχείριση των εξωτερικών συνόρων

Δ. Παπαδάκης: Kοινή διαχείριση των εξωτερικών συνόρων

 


Σε χθεσινή του παρέμβαση στη συζήτηση για την τρέχουσα κατάσταση των εξωτερικών πτυχών του ευρωπαϊκού προγράμματος δράσης για τη μετανάστευση-Προς ένα νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, o Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ,S&D) τόνισε ότι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να διέπουν το νέο Σύμφωνο είναι η αλληλεγγύη, ίση κατανομή βάρους, προσήλωση στις αρχές και αξίες της ΕΕ, σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έμφαση στις νόμιμες διόδους μετανάστευσης, συνεργασία μεταξύ ΕΕ και τρίτων χωρών προέλευσης και διέλευσης, επαρκής και βιώσιμη χρηματοδοτική βάση.

“Η επιτυχία του νέου Συμφώνου για την Μετανάστευση δεν έγκειται στη θέσπιση  νέων μέτρων για αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης αλλά στη πιστή εφαρμογή τους χωρίς παρεκκλίσεις. Αλλιώς θα εκτεθούμε κι πάλι ως Ευρωπαίοι όπως με την εφαρμογή του προγράμματος μετεγκατάστασης όπου υπερτέρησαν οι εθνικοί εγωισμοί” δήλωσε ο Ευρωβουλευτής.

Η καταπολέμηση των βαθύτερων αιτιών είναι το κλειδί για αυτό και η ΕΕ πρέπει να συνεχίζει να στηρίζει τις διεθνείς προσπάθειες για μείωση της φτώχειας, εξάλειψη της διαφθοράς, καθώς και για εδραίωση της ειρήνης και προώθηση της δημοκρατίας.

Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει κοινή διαχείριση των εξωτερικών συνόρων η οποία θα εξασφαλίζει ασφάλεια καταπολεμώντας παράλληλα εγκληματικές δραστηριότητες. Ωστόσο, όπως τόνισε στο τέλος της παρέμβασης του, η διαχείριση των συνόρων δεν συνεπάγεται κλείσιμο των συνόρων.


Comments

comments

Categories: Πολιτική

Σχετικά με τον Συγγραφέα