Είναι καιρός οι κυπριακές εταιρείες να γνωρίσουν το Executive Search

Είναι καιρός οι κυπριακές εταιρείες να γνωρίσουν το Executive Search

 


Στο διορισμό της Χριστιάνας Κυριάκου, ως Country Manager Κύπρου, προχώρησε η εταιρεία Pedersen and Partners, μια από τις κορυφαίες διεθνής εταιρείες Executive Search, με παρουσία σε 50 χώρες.

Σε συνέντευξη της στο EUROKΕΡΔΟΣ, η Χριστιάνα Κυριάκου, αναφέρθηκε στους στόχους της μέσα από τα νέα της καθήκοντα, εξηγώντας παράλληλα τι είναι οι υπηρεσίες Executive Search και γιατί οι κυπριακές εταιρείες θα πρέπει να αρχίσουν να τις χρησιμοποιούν

 

Σε τι εξειδικεύεται η Pedersen & Partners;

Η Pedersen & Partners είναι μια διεθνής εταιρεία Executive Search που επικεντρώνεται στην εξεύρεση κορυφαίων στελεχών για τους πελάτες της στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια και Νότιο Αμερική. Είμαστε υπερήφανοι για την επιτυχία με την οποία καλύπτουμε τις θέσεις που μας έχουν ανατεθεί, προσφέροντας στους πελάτες μας ολοκληρωμένες υπηρεσίες, τόσο από άποψη τεχνογνωσίας όσο και γεωγραφικής κάλυψης.

Εκτός από υπηρεσίες Executive Search προσφέρουμε και συμπληρωματικές υπηρεσίες όπως: Executive Outplacement; Executive Market Mapping; Executive Compensation Consulting και Executive Competency Assessment.

Ο πρωταρχικός στόχος των εταιριών Executive Search είναι να μεσολαβούν μεταξύ των αιτούντων εργασία και των εργοδοτών (εταιρείες). Όταν οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας, έχουν ευρύτερη πρόσβαση σε πιθανούς υποψηφίους από ότι θα είχαν αν βασίζονταν αποκλειστικά στους δικούς τους πόρους. Κατά τον ίδιο τρόπο, οι επαγγελματίες από διάφορους τομείς/ κλάδους, διαπιστώνουν ότι οι εταιρείες Executive Search μπορούν να τους ανοίξουν κάποιες προοπτικές απασχόλησης που δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν οι ίδιοι.
Όλες αυτές οι σημαντικές πτυχές μεγεθύνονται από την μοναδική προσέγγιση της Pedersen & Partners όταν συνεργάζεται με έναν πελάτη. Λειτουργούμε με έναν ολοκληρωμένο τρόπο, με ένα και μόνο σημείο επαφής για τον πελάτη. Ανεξάρτητα από το πού μας ανατίθεται ένα έργο, μπορεί να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε στον κόσμο, με τον πελάτη να έχει μόνο ένα στέλεχος-σύμβουλο ως μοναδικό σημείο επαφής με την εταιρεία μας.
Πότε άρχισε η εταιρεία να λειτουργεί στην Κύπρο;

Το γραφείο της Pedersen & Partners Executive Search Κύπρου, άνοιξε τις πόρτες του στη Λευκωσία το 2007. Τομείς που δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση για την τοποθέτηση ανώτερων και ανώτατων διευθυντικών στελεχών περιλαμβάνουν, Χρηματοοικονομικές και άλλες Υπηρεσίες, Media & Entertainment, Λιανικό Εμπόριο, Φιλοξενία και τομείς Τεχνολογίας. Η τοπική μας ομάδα είναι πολύ καλά ενσωματωμένη με το παγκόσμιο δίκτυο γραφείων μας, και ως εκ τούτου, τα έργα που δουλεύουμε συχνά εξελίσσονται σε διαφορετικές χώρες και ηπείρους με συμμετοχή πολλών συναδέλφων από όλο τον κόσμο, που συνεισφέρουν με τις γνώσεις και την τεχνογνωσία τους για να εκτελεστούν επιτυχώς τα συγκεκριμένα έργα.

 

Πώς είναι για μια γυναίκα να αναλαμβάνει τη θέση του Country Manager σε μια εταιρεία με παρουσία σε 50 χώρες;

Παγκοσμίως, στα 54 γραφεία της εταιρείας, απασχολούνται περίπου 60 εθνικότητες. Στην εταιρεία μας, έχουμε τέσσερις γυναίκες Partners και δέκα γυναίκες Client Partners, καθώς και μεγάλο αριθμό γυναικών συμβούλων. Πολλοί από τους Partners και τους Client Partners είναι επίσης και Country Managers σε ορισμένες χώρες. Η εταιρεία δεν επικεντρώνεται στο φύλο, αλλά στις ηγετικές ικανότητες, το επιχειρηματικό πνεύμα, την εμπειρία και την εξειδικευμένη γνώση των συναδέλφων μας και μπορούμε επιτυχώς να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας ως μια μεγάλη παγκόσμια ομάδα.

 

Ποιοι είναι οι στόχοι της Χριστιάνας Κυριάκου στη νέα θέση;

Ως εταιρεία, είμαστε έμπιστοι συνεργάτες και σύμβουλοι των πελατών και των υποψηφίων μας τόσο στην Κύπρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Είμαστε πολύ τυχεροί που η χώρα μας έχει υποψηφίους υψηλού επιπέδου και ταλαντούχα στελέχη. Πρώτα απ ‘όλα, στόχος μου είναι να φέρουμε σε επαφή αυτά τα ταλέντα με τις πιθανές ευκαιρίες καριέρας που θα στηρίξουν την περαιτέρω επαγγελματική τους ανάπτυξη και παράλληλα θα συμβάλουν στη βελτίωση των αποτελεσμάτων των εταιρειών εργοδοτών τους. Θα ήθελα επίσης μέσω συστηματικής ενημέρωσης να ενθαρρύνω κυπριακές εταιρείες να κάνουν χρήση υπηρεσιών Executive Search. Πιστεύω ότι μόλις οι εταιρείες δοκιμάσουν τη μοναδική μας προσέγγιση, θα κατανοήσουν πλήρως και θα εκτιμήσουν την προστιθέμενη αξία που προκύπτει από τη χρήση των υπηρεσιών μας και πώς αυτές συμβάλουν άμεσα στη βελτίωση των επιχειρηματικών τους αποτελεσμάτων.
 
Ποια είναι τα στρατηγικά σχέδια επέκτασης της εταιρείας; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Κύπρος ως χρηματοοικονομικό κέντρο;

Μόλις πρόσφατα ανοίξαμε το πρώτο μας γραφείο στις ΗΠΑ – στόχος μας είναι να διατηρηθεί η προσέγγιση μας με εστίαση στην ποιότητα, με το σύνολο του κεφαλαίου και των ανθρώπινων πόρων της εταιρείας να είναι πλήρως αφιερωμένα στην εξυπηρέτηση των αναγκών και απαιτήσεων τόσο των πελατών όσο και των υποψηφίων μας. Και για να δοθεί απάντηση στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, ναι, με την κατάλληλη διαχείριση και την αυξανόμενη έμφαση στην επαγγελματική ανάπτυξη των τοπικών ταλέντων, η χώρα μας μπορεί να παρουσιάσει σημαντική ανάπτυξη.
Δώστε μας μερικά παραδείγματα πελατών της εταιρείας σας.

Στην Pedersen & Partners Executive Search γνωρίζουμε ότι η ακριβής γνώση συγκεκριμένων κλάδων είναι το κλειδί για την τοποθέτηση κορυφαίων στελεχών σε ηγετικές θέσεις για τους πελάτες μας. Έχουμε αναπτύξει Industry Practice Groups, δηλαδή ομάδες συμβούλων με απόλυτη εξειδίκευση σε συγκεκριμένους κλάδους, που δρουν διασυνοριακά, για να εξασφαλιστεί ότι τα μέλη της ομάδας μας σε κάθε γραφείο διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία για να χειρίζονται επιτυχώς κάθε έργο που αναλαμβάνουν. Παρακάτω παραθέτω ενδεικτικούς πελάτες από κάθε Practice Group:

Consumer Products: PepsiCo, Colgate Palmolive, Adidas, Nestle, etc.

Financial Services: ING, AIG American International, Raiffeisen Bank, etc.

Industrial: 3M, General Motors, Volvo, etc.

Media & Entertainment: McCann Erickson, Ogilvy, Bennett Coleman & Co, etc.

Life Sciences: AstraZeneca, Actavis, etc.

Private Equity & Venture Capital: Intel Capital, AMUN Capital Advisors, Mid Europa Partners, etc.

Professional Services: Accenture, E&Y, Deloitte, etc.

Real Estate: IKEA Properties, Colliers International, NG Real Estate, etc.

Retail: McDonald’s, Nike, Hugo Boss, etc.

Technology: Apple, Microsoft, Vodafone, etc.

Από την εμπειρία σας πιστεύετε ότι υπάρχει μέλλον και ευκαιρίες για τους νέους μας στην κυπριακή αγορά;

Απαιτείται μια θετική και επαγγελματική προσέγγιση προκειμένου να επιτύχουμε. Σήμερα, οι νέοι έχουν πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες να αναπτυχθούν επαγγελματικά και να ξεπεράσουν τα όποια εμπόδια. Θα ήθελα να πιστεύω ότι η παρουσία της εταιρείας μας στην αγορά αποτελεί κίνητρο τόσο για τα νέα στελέχη να φιλοδοξούν να γίνουν επιτυχημένοι Managers όσο και για τις εταιρείες να δώσουν περισσότερες ευκαιρίες σε ταλαντούχους ανθρώπους της εγχώριας αγοράς.

Οι κυπριακές εταιρείες έχουν μια πολύ δυναμική, εξωστρεφή και προοδευτική προσέγγιση ως προς τον τρόπο που ασκείται η επιχειρηματική δραστηριότητα. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες σε επίπεδο ηγεσίας, επιχειρηματικού πνεύματος και τεχνογνωσίας. Ως εταιρεία Executive Search, εργαζόμαστε για την εξεύρεση των πιο ταλαντούχων στελεχών και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους πελάτες μας και να προσφέρουμε τις καλύτερες λύσεις για να τους βοηθήσουμε να επιτύχουν τους στόχους τους τόσο σε τοπικό, όσο και σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

 

 

Who is Who

Η Χριστιάνα Κυριάκου έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας σε Human Resources, Talent Acquisition & Performance Management. Απέκτησε εκτενή εμπειρία σε Executive Search υπηρετώντας σε θέσεις κλειδιά σε κορυφαίες διεθνείς και τοπικές επιχειρήσεις συμβούλων και έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στην ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών εξεύρεσης και επιλογής στελεχών, υλοποιώντας προγράμματα κατάρτισης και ανάπτυξης καθώς και προγράμματα succession planning. Πριν την ένταξή της στην ομάδα της Pedersen & Partners, εργάστηκε ως Διευθύντρια Προσλήψεων για μια διεθνή Συμβουλευτική Εταιρεία Υπηρεσιών Ανθρωπίνων Πόρων. Ήταν υπεύθυνη για την ίδρυση του γραφείου της Κύπρου, ενός κορυφαίου Διεθνούς Ομίλου Εξεύρεσης Ανθρωπίνων Πόρων, όπου είχε την ευθύνη όλης της διαδικασίας πρόσληψης και ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη και την εκτέλεση στρατηγικών εξεύρεσης στελεχών στη Δυτική και την Κεντρική Ευρώπη καθώς και τη Μέση Ανατολή.

Η Pedersen & Partners είναι κορυφαία διεθνής εταιρεία Executive Search. Λειτουργεί σε 53 εξ-ολοκλήρου ιδιόκτητα γραφεία σε 50 χώρες σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Pedersen & Partners μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας: www.pedersenandpartners.com

Της Αγγέλας Κωμοδρόμου


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα