Εγκαίνια Επίτιμου Προξενείου της Ρουμανίας στην Κύπρο

Εγκαίνια Επίτιμου Προξενείου της Ρουμανίας στην Κύπρο

Έγιναν την Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 τα επίσημα εγκαίνια του Επίτιμου Προξενείου της Ρουμανίας στην Κύπρο (περιφέρεια Λεμεσού και Πάφου) με επικεφαλής τον κ Μάριο Α Κλείτου, Ανώτερο Διευθύνων Σύμβουλο της Baker Tilly στην Κύπρο.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών – Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ρουμανίας, κ. George Ciamba, ο οποίος ήρθε την Κύπρο για επίσημη επίσκεψη και πολιτικές διαβουλεύσεις σε επίπεδο των δύο Υπουργείων Εξωτερικών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, επίτιμοι πρόξενοι άλλων κρατών, επιχειρηματίες, μέλη της Ρουμανικής κοινότητας, και αντιπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης.

Το άνοιγμα του Επίτιμου Προξενείου της Ρουμανίας αποτελεί μια απόδειξη της αποφασιστικότητας και των δύο χωρών να ενισχύσουν τους δεσμούς τους που χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο κατανόησης και συνεργασίας.

Το κύριο καθήκον του Επίτιμου Πρόξενου είναι να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Ρουμανίας στον οικονομικό, εμπορικό, πολιτιστικό και επιστημονικό τομέα, την προώθηση της ιστορίας και του πολιτισμού του Ρουμανικού λαού και να προωθεί τις φιλικές σχέσεις μεταξύ της Ρουμανίας και Κύπρου.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο Πρέσβης της Ρουμανίας, ΑΕ κ. Ion Pascu, αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η Ρουμανική κυβέρνηση στην περαιτέρω ενδυνάμωση των στενών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και τη συνέχιση της γόνιμης συνεργασίας με την Κύπρο, μιας χώρας με την οποία η Ρουμανία συμμερίζεται κοινές αξίες και κοινό όραμα για το μέλλον.

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο, ο Ρουμάνος Υφυπουργός κ. George Ciamba εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο κος Μάριος Κλείτου θα προωθήσει τα συμφέροντα της Ρουμανίας στην Κύπρο με αφοσίωση και ικανότητα και θα είναι επιτυχής στην αποστολή του για την ανάπτυξη μιας αμοιβαίως ικανοποιητικής συνεργασίας μεταξύ της Ρουμανίας και της Κύπρου.

Ο κ Μάριος Κλείτου δήλωσε ότι έχει δεσμευθεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των παραδοσιακά καλών σχέσεων που υφίστανται μεταξύ των Δημοκρατιών της Κύπρου και Ρουμανίας.

 


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα