Ειδική Πολιτιστική Εκδήλωση με προτομή του Ποιητή Κώστα Μόντη

Ειδική Πολιτιστική Εκδήλωση με προτομή του Ποιητή Κώστα Μόντη


Στις 19 Νοεμβρίου, 2014 διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Κοινωφελούς, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Φώτος Φωτιάδης»,  μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση, στο Columbia University στη Νέα Υόρκη  όπου θα τελεσθούν και τα αποκαλυπτήρια Προτομής του Ποιητή από την Αυτού Σεβασμιότητα τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, συμπαραστατούμενος, κατά πάσαν πιθανότητα, από  τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Joe Biden, ο οποίος έχει προσκληθεί για τον σκοπόν αυτό.

Θα παρίσταται ο κ. Παύλος Φ. Φωτιάδης.

Το Κολούμπια είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα πανεπιστήμια του Κόσμου. Σ’ αυτό λειτουργεί τμήμα Ελληνικών Σπουδών, στο οποίο φοιτά μεγάλος αριθμός φοιτητών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, τον Όμιλο Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης, την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και τη Διεθνή Συντονιστική Επιτροπή για Δικαιοσύνη στην Κύπρο σε αγαστή συνεργασία με το Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

Η προτομή έχει φιλοτεχνηθεί από τον διάσημο Αμερικανό γλύπτη κ. Arcady Kotler με δαπάνες του Ιδρύματος «Φώτος Φωτιάδης».  Η νέα αυτή προτομή του Κώστα Μόντη είναι η δεύτερη, μετά την προτομή  του  που τοποθετήθη στο UNAM University στο Μεξικό, που εγκαθίσταται στην Αμερικανική Ήπειρο, με πρωτοβουλία και δαπάνες του Ιδρύματος «Φώτος Φωτιάδης», τιμώντας τον Κύπριο Ποιητή Κώστα Μόντη και τη μικρή μας πατρίδα.

Στην ως άνω πολιτιστική  εκδήλωση  για τον  Κώστα Μόντη  έχουν προσκληθεί και αναμένονται, ξένοι διπλωμάτες, διαπρεπείς καθηγητές πανεπιστημίων, υψηλόβαθμοι  αξιωματούχοι της Αμερικανικής Κυβέρνησης, σημαντικοί παράγοντες της Ελληνικής και Κυπριακής ομογένειας και άλλοι επίσημοι. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει  ομιλίες των οργανωτών και απαγγελίες ποιημάτων του Κώστα Μόντη από φοιτητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας .

 

 


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα