Εισηγητής για μετανάστευση ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης

Εισηγητής για μετανάστευση ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης

 


Ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης αναλαμβάνει, εκ μέρους της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ, εισηγητής έκθεσης για το θέμα της μετανάστευσης.

Σε δηλώσεις του στο Στρασβούργο ο κ. Παπαδάκης εξήγησε ότι σε συνεργασία με την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) θα αναλάβει να ετοιμάσει έκθεση η οποία θα τεθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Επιτροπή για μια πρώτη συζήτηση.

“Στόχος μας είναι να μην μείνουμε στη λογική της αντιμετώπισης του φαινομένου όταν γεννιέται και μετά, οι δικές μας προτάσεις θα στοχεύουν σε δύο άξονες,  πρέπει πρώτα να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στις περιοχές από τις οποίες μεταναστεύει κόσμος για λόγους ασφάλειας και δεύτερο πρέπει να μεταφερθούν μέσα παραγωγής στις χώρες αυτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα φτώχειας ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για να μην αναγκάζεται ο κόσμος να μεταναστεύει”, δήλωσε ο κ. Παπαδάκης.

Αναφέρθηκε ακόμη στα θέματα υποδοχής αλλά και ισότιμης κατανομής βαρών τονίζοντας ότι βεβαίως πρέπει να επωμιστούν τα βάρη ισότιμα όλα τα κράτη μέλη και όχι κάποια που αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα.

Η έκθεση θα κατατεθεί στην LIBE και μετά θα δώσει γνωμοδότηση η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET) . Mετά τις συζητήσεις στις Επιτροπές η έκθεση θα κατατεθεί στην Ολομέλεια προς υιοθέτηση.


Comments

comments

Categories: Πολιτική

Σχετικά με τον Συγγραφέα