Εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής στα κυπριακά νοσοκομεία

Εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής στα κυπριακά νοσοκομεία

 


Υπεγράφη σήμερα η Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την κλινική εκπαίδευση των φοιτητών του Πανεπιστημίου που παρακολουθούν προγράμματα Ιατρικής. Τη Συμφωνία υπέγραψε από πλευράς Υπουργείου Υγείας, η Γενική Διευθύντρια δρ Χριστίνα Γιαννάκη και από πλευράς Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου δρ Νίκος Περιστιάνης.

Η Συμφωνία Συνεργασίας, διάρκειας δέκα ετών, προνοεί όπως η κλινική εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας γίνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, στο Παλιό Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Κέντρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Λινόπετρα. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ θα διατηρηθεί η κλινική εκπαίδευση των φοιτητών σε εξειδικευμένες μονάδες που δεν προσφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Το όφελος της συνεργασίας είναι αδιαμφισβήτητο τόσο για τους φοιτητές όσο και για την Κύπρο. Μέσω της κλινικής εκπαίδευσης, οι φοιτητές αποκτούν, μεταξύ άλλων, εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, ενθαρρύνεται η πρακτική συνεργασία και καλλιεργείται αντίληψη για τους άλλους κλάδους παροχής υγείας. Για την Κύπρο, αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και προωθείται περαιτέρω η χώρα μας ως Κέντρο Εκπαιδευτικού Τουρισμού, μέσω της επέκτασης της παροχής κλινικής εκπαίδευσης σε Ιατρικές Σχολές.

Πολιτική του Υπουργείου Υγείας είναι η επέκταση των συμφωνιών και με τις άλλες Ιατρικές Σχολές και η σύνδεση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα