Εκστρατεία προώθησης του βιβλίου από τα Public

Εκστρατεία προώθησης του βιβλίου από τα Public

Την επίσημη έναρξη της εκστρατείας τους για προώθηση του βιβλίου στην Κύπρο για το 2016 ανακοίνωσαν σήμερα τα Public. Η εκστρατεία περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων με σκοπό την ενθάρρυνση της ανάγνωσης βιβλίων κα για τον σκοπό αυτό έχουν προγραμματιστεί για τη φετινή χρονιά με πιο σημαντικά την πρώτη Παγκύπρια Έρευνα Φιλαναγνωσίας και το πρόγραμμα προώθησης του παιδικού βιβλίου στα σχολεία, με αποκορύφωμα το «Βιβλίο των Σχολείων», τα οποία παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Την εκστρατεία παρουσίασε ο Διευθυντής Κύπρου των Public, Δημήτρης Φιλόπουλος. Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους του Υπουργείου ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ελπιδοφόρος Νεοκλέους. Το «Βιβλίο των Σχολείων» περιέγραψε ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Γιώργος Δ. Λεμπέσης ενώ την έρευνα παρουσίασε η Διευθύντρια της IMR, Χριστίνα Κοκκάλου.

Ο Γενικός Διευθυντής των Public Κύπρου, Δημήτρης Φιλόπουλος, εξήγησε πώς για τα Public Κύπρου το 2016 είναι η χρονιά του βιβλίου: «Εγκαινιάζουμε σήμερα την Εκστρατεία Προώθησης του Βιβλίου για το 2016 με μια σειρά από ενέργειες προβολής του βιβλίου, εκπαίδευσης και πολιτισμού. Σκοπός μας είναι να φέρουμε κοντά την Κύπρια και τον Κύπριο με το βιβλίο, να τους κάνουμε να το αγαπήσουν περισσότερο. Να τους δώσουμε κίνητρα και ευκαιρίες να διαβάζουν περισσότερα βιβλία μέσα στον χρόνο. Να εμπνεύσουν και στα παιδιά τους την αγάπη για το βιβλίο, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη γνώση».

 

Το Βιβλίο των Σχολείων

Το Βιβλίο των Σχολείων αποτελεί μια πρωτοβουλία των Public με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και την αφιλοκερδή καθοδήγηση του γνωστού συγγραφέα παιδικών βιβλίων Γιώργου Δ. Λεμπέση. Συγκεκριμένα, εκατοντάδες παιδιά από 24 δημοτικά σχολεία θα κληθούν να συγγράψουν από ένα κεφάλαιο μιας σπονδυλωτής περιπέτειας. Όλα μαζί θα αρθρωθούν σε μια ενιαία, σπονδυλωτή ιστορία, ενώ το πιο όμορφο από όλα θα βραβευθεί ξεχωριστά!

Το Βιβλίο των Σχολείων θα τυπωθεί με έξοδα των Public και θα μοιραστεί στα παιδιά των σχολείων που έχουν ασχοληθεί. Παράλληλα, θα πωλείται στα Public με όλα τα έσοδα να προορίζονται για τις ανάγκες των σχολείων. Την ίδια στιγμή, τα Public δεσμεύονται να βοηθήσουν και με τον εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών. Τα Public παρουσίασαν και παρέδωσαν στο Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα της πρώτης Παγκύπριας Έρευνας Φιλαναγνωσίας, ώστε να υπάρχει πλέον ξεκάθαρη εικόνα για το πόσοι είναι οι Κύπριοι που διαβάζουν, τι ηλικίες έχουν, πόσο συχνά διαβάζουν και φυσικά τι επιλέγουν να διαβάσουν. Από την άλλη πλευρά οι αρμόδιοι φορείς θα έχουν στα χέρια τους ένα χρήσιμο εργαλείο για τη χάραξη μακροπρόθεσμης πολιτικής για το βιβλίο. Τα ευρήματα της πρώτης έρευνας για το βιβλίο και τις αναγνωστικές συνήθειες των Κυπρίων παρουσίασε η Managing Director της εταιρείας ερευνών IMR, Χριστίνα Κοκκάλου.

Παράλληλα, αυτές τις μέρες διεξάγεται και η Φιλανθρωπική Εβδομάδα Ανταλλαγής Βιβλίου Public στα τρία Malls της Λευκωσίας, της Λεμεσού και της Πάφου. Περισσότερα από 10.000 βιβλία θα αλλάξουν χέρια στις τρεις πόλεις της Κύπρου. Η λογική είναι απλή: οι πολίτες φέρνουν κάποια βιβλία που δεν χρειάζονται άλλο και τα ανταλλάσσουν με άλλα που θα βρουν επιτόπου, με 1 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για τους σκοπούς του Ιδρύματος Σοφία για τα Παιδιά.

Οι δράσεις για το βιβλίο συνεχίζονται με τη διοργάνωση διαδραστικών εκδηλώσεων για παιδιά, την πρόσκληση και φιλοξενία γνωστών συγγραφέων όπως η Μαρία Τζιρίτα, ο Αύγουστος Κορτώ ή ο Χρήστος Χωμενίδης και με άλλες πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν.