«Εκτός» περιπτέρων και υπεραγορών τα Panadol

«Εκτός» περιπτέρων και υπεραγορών τα Panadol


Τα γνωστά παυσίπονα Panadol της φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKline, τα οποία εισάγονται και διανέμονται από τον όμιλο C.A. Papapaellinas, μέσω της εταιρείας Pharmacy Line, εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν αποσυρθεί από τα περίπτερα.

Σύμφωνα με το Sigmalive, o λόγος της απόσυρσης αποδίδεται στο «αντίπαλο δέος» του Panadol, δηλαδή το Nurofen το οποίο φτάνει στην Κύπρο από την εταιρεία MSJ (Ιακωβίδης). Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο όμιλος Ιακωβίδης ζήτησε σχετική άδεια για την τοποθέτηση των Nurofen σε περίπτερα και υπεραγορές όπως συνέβαινε και με τα Panadol, ωστόσο, ποτέ δεν εξασφάλισε έγκριση.

Η απόρριψη πώλησης των Nurofen σε σημεία λιανικού εμπορίου, επέφεραν αντίδραση και σχετικά αιτήματα προς τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες από τον όμιλο Ιακωβίδη για απόσυρση και των Panadol από περίπτερα και υπεραγορές.

Έπειτα από πολύμηνες διαδικασίες η θέση του ομίλου Ιακωβίδη ήταν αυτή που επικράτησε, με αποτέλεσμα την απόσυρση από την αγορά μη συνταγογραφούμενων προϊόντων, όπως παιδικές τροφές πέραν των προαναφερθέντων αναλγητικών.

Το αρμόδιο τμήμα των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, το οποίο έχει την εποπτεία της αγοράς, λειτουργεί πλέον με τα νέα δεδομένα αν και έχει δοθεί κάποιος χρόνος μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα από περίπτερα και υπεραγορές.

Πλέον, η εν λόγω αγορά μεταφέρεται στα φαρμακεία, τα οποία μπορούν να πωλούν τα παυσίπονα, παρόλο που δεν χρειάζονται συνταγή γιατρού.

Η εν λόγω εξέλιξη έχει προκαλέσει σχετική μουρμούρα στο εμπόριο αφού στελέχη από εμπορικές εταιρείες αναφέρουν ότι ο καταναλωτής δεν εξυπηρετείται άμεσα και φθηνά μέσω υπεραγορών και περιπτέρων, ενώ θεωρούν πως πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα πώλησης μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε σημεία λιανικού εμπορίου.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα