Ελβετία: Η χώρα με τους πλούσιους… μετανάστες

Ελβετία: Η χώρα με τους πλούσιους… μετανάστες

 


 

Τελικά πληρώνεσαι ακριβά για να είσαι… μετανάστης στην Ελβετία. Τα στελέχη κορυφαίων εταιρειών -που δεν είναι Ελβετοί-, όπως οι Novartis, UBS Group και Glencore, λαμβάνουν μέσες ετήσιες αποδοχές 188.275 δολάρια!

Σαφώς πρόκειται για τις υψηλότερες αποδοχές «μεταναστών» σε παγκόσμιο επίπεδο και μάλιστα είναι διπλάσιες από τον παγκόσμιο μέσο όρο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η HSBC Holdings.

«Οι απόδημοι απολαμβάνουν όχι μόνο υψηλές αποδοχές αλλά και έναν εξαιρετικά ποιοτικό τρόπο ζωής στην Ελβετία», τονίζει ο Dean Blackburn, επικεφαλής της HSBC Expat.

Σύμφωνα, δε, με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η HSBC, το 69% των συμμετεχόντων υποστηρίζει ότι αυτό που απολαμβάνει είναι η υψηλή ποιότητα που επικρατεί και στους χώρους εργασίας, ενώ το 61% υποστηρίζει ότι η εργασιακή κουλτούρα στην Ελβετία είναι η καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου.

Στην κατάταξη της HSBC, μετά την Ελβετία ακολουθούν Γερμανία και Σουηδία, αν και σε αυτές οι μισθοί δεν είναι υπερβολικά υψηλότερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα