Ενημερωτικά σεμινάρια CIPA μέσω διαδικτύου

Ενημερωτικά σεμινάρια CIPA μέσω διαδικτύου

Την ενεργότερη εμπλοκή των εμπορικών ακόλουθων, που υπηρετούν στις διπλωματικές αποστολές της Δημοκρατίας στο εξωτερικό, στις προσπάθειες για προσέλκυση ξένων επενδύσεων, επιδιώκει ο CIPA. Προς επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, ο Οργανισμός οργάνωσε πρόσφατα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, online σεμινάρια (webinars) με τη συμμετοχή των εμπορικών ακόλουθων της Κύπρου, στο Πεκίνο, το Λονδίνο, το  Βερολίνο, το Ντουμπάι, το Παρίσι, τη Μόσχα, τη Βιέννη, τη Βαρσοβία, τη Βυρηττό, το Τελ Αβίβ και τη Νέα Υόρκη.

Μέσα από μια περιεκτική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση, οι λειτουργοί του CIPA ενημέρωσαν τους εμπορικούς ακόλουθους για τον ρόλο, την αποστολή και τη στρατηγική του Οργανισμού, καθώς και για τις στοχευμένες προσπάθειες που καταβάλλει για προσέλκυση επενδύσεων και αναστροφή του αρνητικού κλίματος. Παρουσιάστηκαν, επίσης, οι τομείς ανάπτυξης, συγκεκριμένα έργα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός.

Οι λειτουργοί του CIPA τόνισαν ότι ο Οργανισμός επιδιώκει πιο στενή συνεργασία με τους εμπορικούς ακόλουθους, πρωτίστως στο επίπεδο της ενημέρωσης των ξένων επενδυτών για τις ευκαιρίες και δυνατότητες που προσφέρει η Κύπρος, θέτοντας τη διάθεσή τους τις πηγές αλλά και το προωθητικό υλικό του Οργανισμού. Το σεμινάριο είχε διαδραστικό χαρακτήρα αφού, πέραν της παρουσίασης του CIPA, περιελάμβανε υποβολή ερωτήσεων και συζήτηση με τους εμπορικούς ακόλουθους, οι οποίοι επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον, εκφράζοντας ετοιμότητα να συμβάλουν στη συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλει η Κύπρος για να επανέλθει σε αναπτυξιακή πορεία.

Ο Ανώτερος Λειτουργός του CIPA Μάριος Ταννούσης δήλωσε πως «τα σεμινάρια ήταν πολύ χρήσιμα και αποτέλεσαν πεδίο ανταλλαγής ιδεών και απόψεων γύρω από θέματα προσέλκυσης επενδύσεων. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε πιο στενή συνεργασία με τους εμπορικούς μας ακόλουθους, στο κομμάτι της προσέγγισης και ενημέρωσης ξένων επενδυτών». Ο CIPA, πρόσθεσε, βρίσκεται στη διάθεση των εμπορικών ακόλουθων καθώς και των πρεσβειών της χώρας μας στο εξωτερικό, «για να τους παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για οτιδήποτε εμπίπτει στο δικό τους πεδίο δράσης και στις δικές του αρμοδιότητες».

 


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα