Ενθαρρυντικά μηνύματα για την κυπριακή οικονομία

Ενθαρρυντικά μηνύματα για την κυπριακή οικονομία

 


Θετικά μηνύματα για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας και για τον κλάδο των ακινήτων προκύπτουν από την επίσκεψη του Παγκόσμιου Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ακίνητης Ιδιοκτησίας (FIABCI-International) κ. Flavio Gonzaga Nunes στην Κύπρο, το τετραήμερο 5-8 Οκτωβρίου.              

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, με αφορμή την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο κ. Gonzaga τόνισε ότι «η Κύπρος έχει τις προοπτικές για να εισέλθει σε μια νέα περίοδο σταθερότητας και ανάπτυξης. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη σε διάφορους τομείς όπως ο τουρισμός, η αγορά ακινήτων και ασφαλώς ο τομέας της ενέργειας, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας». Ο κ. Gonzaga είπε ότι τον εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός ότι παρά την οικονομική κρίση, οι τιμές των ακινήτων παραμένουν σταθερές. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «επείγει η λύση του προβλήματος χρηματοδότησης, ώστε τομείς στυλοβάτες της κυπριακής οικονομίας να ανακάμψουν, συμπαρασύροντας και την οικονομία του νησιού σε πορεία ανάπτυξης».

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της FIABCI-Κύπρου κ. Λάκης Τοφαρίδης ανέφερε ότι «επισκέψεις σαν κι αυτές καταδεικνύουν ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας των ακινήτων συνεχίζει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον επενδυτών από όλο τον κόσμο. Εναπόκειται σε εμάς να μετατρέψουμε αυτό το ενδιαφέρον σε πραγματικές επενδύσεις. Σε δύσκολες περιόδους, σαν κι αυτή που διανύουμε, χρειαζόμαστε τις επενδύσεις, για να αναχαιτίσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας μας». Χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική την επίσκεψη του κ. Gonzaga, είπε ότι αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της FIABCI-International να διευρύνει την παρουσία της στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, επισημαίνοντας ότι ο ρόλος της Κύπρου θα είναι καθοριστικός.

Κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο ο κ. Gonzaga συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, ενώ ξεναγήθηκε στη Λεμεσό και στην Πάφο, όπου επισκέφθηκε σημαντικά έργα ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων και η μαρίνα Λεμεσού. Συναντήθηκε επίσης, με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Νεάπολις, που είναι ακαδημαϊκό μέλος της FIABCI-Κύπρου. Επίσης, παρακάθισε σε ειδική συνεδρία του Δ.Σ. της FIABCI-Κύπρου, ενώ πραγματοποίησε χωριστές συναντήσεις με τους Προέδρους του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών και του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Κύπρου, με εκπροσώπους της RICS Κύπρου, καθώς και με αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που είναι επίσης ακαδημαϊκό μέλος της FIABCI-Κύπρου. Κατά τις συναντήσεις έγινε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την κυπριακή αγορά ακινήτων και τις προοπτικές της. Σήμερα, ο κ. Gonzaga θα συναντηθεί στη Λάρνακα με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Ανδρέα Λουρουτζιάτη.

 


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα