Εντατικοποιούνται οι προωθητικές δράσεις του CIPA στο εξωτερικό

Εντατικοποιούνται οι προωθητικές δράσεις του CIPA στο εξωτερικό

Προώθηση επενδύσεων σε Αμερική, Κίνα, Ινδία, Βρετανία, Ντουμπάι

 

Εντατικοποιεί τη δράση και τις εξορμήσεις του στο εξωτερικό ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), με στόχο την προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού και την αξιοποίηση των παγκόσμιων τρεχουσών συγκυριών προς όφελος της κυπριακής οικονομίας. Εκπρόσωποι του Οργανισμού συμμετείχαν πρόσφατα σε σειρά συνεδρίων και εκθέσεων σε Αμερική, Κίνα, Ινδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ντουμπάι.

Ο Οργανισμός ήταν κύριος υποστηρικτής και εκ των χορηγών του συνεδρίου της Capital Link «Invest in Cyprus Forum», που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, στις 22 Μαρτίου, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη και των Υπουργών Οικονομικών, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού και Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων. Στο διεθνές συνέδριο μίλησαν εκ μέρους του Οργανισμού ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης και η Γενική Διευθύντρια, κ. Νατάσα Πηλείδου, καθώς επίσης ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι και σημαντικά στελέχη του ιδιωτικού τομέα, επικεφαλής διεθνών εταιρειών και επενδυτές που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Κύπρο. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων διευθέτησε συνεντεύξεις των τριών υπουργών σε μέσα διεθνούς εμβέλειας, μεταξύ των οποίων και το διεθνές πρακτορείο Bloomberg, στο οποίο έδωσαν από κοινού τηλεοπτική συνέντευξη οι Υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προώθησης του ΔΣ κ. Νικόλας Θεοχαρίδης, συμμετείχαν με παρουσιάσεις τους, στην Έκθεση «International Luxury Lifestyle Fair» στη Σαγκάη της Κίνας. Η διεθνούς εμβέλειας εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 3-5 Μαρτίου με τη συμμετοχή ατόμων υψηλού οικονομικού εκτοπίσματος που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον τομέα των ακινήτων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Οργανισμός διοργάνωσε επίσημο δείπνο με προσκεκλημένους πέραν των 30 επενδυτών, δίνοντας την ευκαιρία στους εκπροσώπους των κυπριακών εταιρειών που συμμετείχαν στην έκθεση να έρθουν σε άμεση επαφή μαζί τους για διερεύνηση πιθανών συνεργασιών.

Ο Οργανισμός συμμετείχε επίσης στο «C5 Global Immigration Conference» στο Λονδίνο, με θέμα συζήτησης τις ενδεχόμενες επιπτώσεις του Brexit και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις διαδικασίες μετακίνησης εταιρειών και ανθρώπων από χώρα σε χώρα. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Γενική Διευθύντρια του CIPA, κ. Νατάσα Πηλείδου παρουσίασε τις λύσεις που η Κύπρος μπορεί να προσφέρει σε εταιρείες και άτομα που μελετούν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν την έδρα τους εντός ΕΕ. Παρών στο συνέδριο ήταν και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού, ο οποίος είχε επαφές με σημαντικούς φορείς του Λονδίνου.

Στην Ινδία, ο Οργανισμός συμμετείχε δια του Ανώτερου Λειτουργού του κ. Λευτέρη Ελευθερίου, στο συνέδριο «India International Film Tourism Conclave (IIFTC)», που στόχο είχε την προώθηση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από τις 23 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, στη Μομπάη. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Οργανισμός πραγματοποίησε συναντήσεις με κινηματογραφικούς παραγωγούς και άλλους επαγγελματίες του χώρου, σε μια προσπάθεια προώθησης της Κύπρου ως ενδεχόμενου προορισμού για κινηματογραφήσεις. Την ίδια περίοδο, ο CIPA συμμετείχε στο «OTM Travel Show», στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποίησε παρουσίαση και ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Ινδία κ. Δημήτριος Θεοφυλάκτου.

Σημαντική κρίνεται και η συμμετοχή του Οργανισμού στο συνέδριο «Investment Immigration Summit MENA» που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι τέλη Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή πολλών κυπρίων επαγγελματιών. Στο συνέδριο συζητήθηκαν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός.

Μέσω του CIPA, η χώρα μας συμμετείχε επίσης στο «Family Office Investment Summit», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι στις 8 και 9 Μαρτίου, σε συνεργασία με το Εμπορικό Κέντρο της Κύπρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προώθησης κ. Νικόλας Θεοχαρίδης και ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής κ. Μάριος Ταννούσης, οι οποίοι είχαν συναντήσεις με δυνητικούς επενδυτές. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο κ. Θεοχαρίδης παραχώρησε συνέντευξη στο CNBC Arabia, με θέμα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός για επιχειρηματίες που προέρχονται από τις αραβικές χώρες.

Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης της Υπουργού Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Αιγύπτου Δρ. Sahar Nasr στην Κύπρο, και της διοργάνωσης της 2ης Συνόδου της Διακυβερνητικής Επιτροπής Κύπρου – Αιγύπτου για Οικονομική, Βιομηχανική και Τεχνική Συνεργασία, ο CIPA υπέγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης με τον αιγυπτιακό οργανισμό «General Authority for Investment and Free Zones» (GAFI). Στόχος του μνημονίου είναι η ενίσχυση των διμερών επενδυτικών σχέσεων Κύπρου-Αιγύπτου, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις που ταυτοποιήθηκαν σε σειρά σχετικών συναντήσεων μεταξύ των εκπροσώπων των δύο οργανισμών.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα