Εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων της Mazda στην ευρωπαϊκή αγορά

Εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων της Mazda στην ευρωπαϊκή αγορά

 


Με μια εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων υποδέχθηκε το 2016 η Mazda. Συγκεκριμένα, κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, οι πωλήσεις των μοντέλων της αυξήθηκαν κατά 28,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ένα ποσοστό που αντιστοιχεί σε 68.787 αυτοκίνητα. Αυτή ήταν η 14η συνεχόμενη αύξηση πωλήσεων τριμήνου της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας και η δέκατη διψήφια αύξηση κατά τα τελευταία 12 τρίμηνα. Με τον τρόπο αυτό, η Mazda αύξησε το μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη στο 1,7%.

Τα μοντέλα που σήκωσαν το βάρος της επιτυχίας για την Mazda ήταν το εξαιρετικά δημοφιλές Mazda CX-3 που πρωτοπαρουσιάστηκε μόλις τον περασμένο Ιούνιο, όπως και η νέα γενιά Mazda 2 του οποίου οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 75% κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Παράλληλα, οι πωλήσεις του νέου Mazda MX-5  – που στέφθηκε πρόσφατα και Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2016 – παρουσίασαν αύξηση  282%. Ψηλούς αριθμούς πωλήσεων παρουσίασαν και μοντέλα όπως το Mazda CX-5, το Mazda 6 και το Mazda 3.

Όσον αφορά τις αγορές, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ισπανία ήταν οι χώρες με την μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις υπέρ τριπλασιάστηκαν στην Πορτογαλία, διπλασιάστηκαν στην Ιταλία ενώ αυξήθηκαν κατά 70% στην Ισπανία. Σε πολλές άλλες χώρες καταγράφεται αύξηση μεγαλύτερη από 50%, όπως το Βέλγιο (+ 65%), την Ολλανδία (+ 63%), τη Νορβηγία (+ 60%), τη Τσεχία (+ 59%), την Ιρλανδία (+ 54%) και την Πολωνία (+ 52%). Στις περισσότερες άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, παρατηρήθηκε διψήφια αύξηση ποσοστού.

Βασική αρχή πίσω από την επιτυχία της Mazda δεν ήταν άλλη από την τεχνολογία.

Όλα τα νέα μοντέλα της Mazda είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία «SKYACTIV», γεγονός που σημαίνει δραστικά μέτρα μείωσης του συνολικού βάρους και κινητήρες και μετάδοση που συμβάλλουν στην οικονομία καυσίμου και στις μειωμένες εκπομπές ρύπων. Από την εισαγωγή της τεχνολογίας αυτής στην αγορά το 2012 στην Ευρώπη η αυτοκινητοβιομηχανία έχει σχεδόν διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών των οχημάτων της.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Mazda πώλησε περισσότερα από 227.000 οχήματα στην Ευρώπη κατά τους τελευταίους 12 μήνες –  μέχρι το τέλος του Μαρτίου. Κάτι που επέφερε μια αύξηση της τάξης του 28% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα