Εξοικονόμηση ενέργειας και στην ipH Photiades με το Powerstar

Εξοικονόμηση ενέργειας και στην ipH Photiades με το Powerstar

 


Μια ακόμη εταιρεία, η ipH Photiades Foodstuff Suppliers Ltd, η οποία εξειδικεύεται στην εισαγωγή, αποθήκευση και διανομή καταναλωτικών προϊόντων, εμπιστεύθηκε το σύστημα εξοικονόμησης Powerstar® για εξοικονόμηση ενέργειας  που συνεπάγεται με μείωση των λειτουργικών εξόδων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ipH λειτουργεί με γνώμονα τη βελτίωση της ενεργειακής της απόδοσης και έχει ήδη επενδύσει σε μηχανήματα και εξοπλισμό υψηλής απόδοσης όπως ψυγεία υγρής αμμωνίας, συστήματα κλιματισμού, μοτέρ υδραυλικής ανύψωσης κ.α. Η διεύθυνση της ipH εμπιστεύτηκε την τεχνολογία βελτιστοποίησης τάσης και επέλεξε το σύστημα Powerstar® ως την ιδανική λύση για τη συνολική εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και προστασίας των μηχανημάτων της.

Η ομάδα του Powerstar® διενήργησε προεπισκόπηση στο υποστατικό, κατέγραψε την εισερχόμενη τάση ηλεκτρισμού και τον ηλεκτρικό/ηλεκτρονικό μηχανισμό και αφού ετοίμασε τεχνο-οικονομική μελέτη με εγγυημένα ποσοστά εξοικονόμησης προχώρησε στην εγκατάσταση συστήματος PowerStar 500kVA.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών της EMSc (Cyprus) Ltd, κ. Κυριάκος Μιχαήλ, ανέφερε: «Η εγκατάσταση του συστήματος Powerstar® οδήγησε στη μείωση της τάσης από περίπου 234V, σε 224V. Μετά την εγκατάσταση ακολούθησε η τυπική διαδικασία επαλήθευσης (IPMVP-International Performance Measurement and Verification Protocol) που επιβεβαίωσε τα εγγυημένα ποσοστά εξοικονόμησης στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα η κατανάλωση στην ipH θα μειωθεί ετήσια κατά 94784.43kWh. με  αντίστοιχη μείωση στη Μέγιστη Ζήτηση σε kVA (10%). Η μείωση αυτή αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση €19,526 και τη μείωση της εκπομπής ρύπων κατά 51,28 τόνους. Η περίοδος απόσβεσης της επένδυσης δεν ξεπερνά τα 2,5 χρόνια».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Powerstar® και τις λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας Star που προσφέρει η ΕΜSc(Cyprus) Ltd, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 22423142, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  [email protected]  ή μέσω της ιστοσελίδας www.powerstar.com .

Η εταιρεία EMSc ιδρύθηκε στο Rotherham της Αγγλίας το 1998 από τον Δρα Αλέκο Μαρδαπήττα, ο οποίος κατάγεται από τη Λάρνακα. Η EMSc δραστηριοποιείται στον χώρο της εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας και στα 17 χρόνια λειτουργίας της, έχει σχεδιάσει και εγκαταστήσει επιτυχώς περισσότερα από 5,500 συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας τύπου Powerstar® στον ευρωπαϊκό χώρο. Τα στελέχη της διαθέτουν μακροχρόνια εμπειρία στο σχεδιασμό και κατασκευή τέτοιων συστημάτων. Έχει βραβευτεί με το “DTI SMART AWARD for Innovation” το 1999 και 2001, με το “CARE4AIR AWARD” το 2006, με το “Innovation in Action Award” το 2010 και με το “Innovation of the Year award” στα Yorkshire Post Excellence in Business Awards το 2011. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία διαθέτει γραφεία στην Αγγλία (Ρότερνταμ, Μπέρμιγχαμ, Λονδίνο και Εδιμβούργο), στην Αυστραλία και στην Κύπρο (Λευκωσία). Επιπρόσθετα διαθέτει εταιρείες διανομείς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην Ισπανία, στο Μπαχρέιν και στη Νότια Αφρική.

• Το Powerstar® μπορεί να εξοικονομήσει έως και 26.1% της ηλεκτρικής ενέργειας.

• Το Powerstar® προσφέρει βελτίωση του συντελεστή ισχύος μέχρι 20%

• Το Powerstar® δε χρειάζεται συντήρηση και έχει 15 χρόνια εγγύηση.

• Το Powerstar® είναι ένα εγκεκριμένο σύστημα ενεργής εξοικονόμησης ενέργειας.

• Το Powerstar® εξαλείφει τις αρμονικές διαταραχές (90%) αυξάνοντας έτσι το χρόνο ζωής του ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού σας και μειώνοντας το κόστος συντήρησης του εξοπλισμού.

• Το Powerstar® έχει την υψηλότερη αποδοτικότητα και επιτυγχάνει αποτελέσματα πολύ καλύτερα από κάθε άλλο σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας.

• To Powerstar® προσφέρει εξισορρόπηση της τάσης των τριών φάσεων.

• To Powerstar® μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 20%.

•  Η ανωτερότητα του συστήματος έχει επικυρωθεί από ανεξάρτητες δοκιμές όπου το Powerstar®:

o Πέτυχε εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας έως και 13% υψηλότερη από αυτή των ανταγωνιστών.

o Εξάλειψε τις αρμονικές διαταραχές σε ποσοστό 88% περισσότερο από τα συστήματα των ανταγωνιστών.

o Έχει τη χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας. Το Powerstar® δεν αναπτύσσει θερμοκρασία υψηλότερη από αυτή του περιβάλλοντος, ενώ τα άλλα συστήματα που μελετήθηκαν ανέπτυξαν θερμοκρασία έως και 70°C.

• Powerstar® είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξολοκλήρου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα