Επεκτείνεται η συνεργασία της RCB Bank με την ΕΤΕπ

Επεκτείνεται η συνεργασία της RCB Bank με την ΕΤΕπ

 


 

Η RCB Bank ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει επεκτείνει τη συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και την Κυπριακή κυβέρνηση με στόχο την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης για την οικονομία της Κύπρου μέσω της παροχής στήριξης σε μικρές και μεσαίες Κυπριακές επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας «Σε συνέχεια της τρέχουσας και επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ της RCB και της ΕΤΕπ που αφορούσε την παροχή χρηματοδοτικών διευκολύνσεων ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την χρηματοδότηση νέων επενδύσεων από Κυπριακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ευνοϊκά επιτόκια χορηγήσεων, η RCB Bank Ltd θα είναι τώρα σε θέση να διοχετεύσει άλλα 40 εκατομμύρια Ευρώ στην Κυπριακή οικονομία. Τα εν λόγω 40 εκατομμύρια αποτελούν ανταγωνιστικές δανειοδοτικές λύσεις για νέες επενδύσεις  με μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής, χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης και ευνοϊκούς όρους για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν άλλωστε την ραχοκοκαλιά της οικονομίας».

Χαιρετίζοντας την επέκταση της συνεργασίας της Τράπεζας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ο CEO της RCB Bank Δρ. Kirill Zimarin σημείωσε: «Εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς την ΕΤΕπ για την επέκταση της μεταξύ μας συνεργασίας και παραμένουμε δεσμευμένοι στην παροχή των πολλά αναγκαίων και ανταγωνιστικών χρηματοδοτήσεων που οι μικρομεσαίες και Κυπριακές επιχειρήσεις χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια στην Κύπρο. Συνεργασίες σαν κι’ αυτή είναι καίριας σημασίας καθότι βοηθούν την πραγματική οικονομία να συνεχίσει να αναπτύσσεται ούτως ώστε η χώρα να επανακτήσει την θέση που της αξίζει».

Η RCB Bank Ltd ιδρύθηκε την 1η Αυγούστου 1995, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Κύπρο και συγκαταλέγεται στις σημαντικές Ευρωπαϊκές τράπεζες που εποπτεύονται κατευθείαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM). Η τράπεζα διατηρεί έξι καταστήματα σε Λευκωσία και Λεμεσό καθώς και ένα στο Λουξεμβούργο.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα