Επιζήμιος και για τις δύο πλευρές ο εμπορικός πόλεμος Κίνας-ΗΠΑ

Επιζήμιος και για τις δύο πλευρές ο εμπορικός πόλεμος Κίνας-ΗΠΑ


 

Eνας εμπορικός πόλεμος μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ θα ζημιώσει και τις δύο χώρες, έγραψε την Τρίτη η διεθνής έκδοση της εφημερίδας “People`s Daily” που ελέγχεται από το Πεκίνο.

Η εφημερίδα εκφράζει τις ανησυχίες της κινεζικής ηγεσίας, για τον εμπορικό προστατευτισμό, αλλά και την αντι-κινεζική στάση που τηρεί ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

“Στην περίπτωση που ξεσπάσει ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, θα υπάρξουν συνέπειες και για τις δύο χώρες,” ανέφερε στη στήλη σχολιασμού της, η κινεζική εφημερίδα. “Στο τέλος, δεν θα νικήσει κανένας, ενώ θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες και για άλλες χώρες. Αυτό το κακό θα προκληθεί σε άλλους, χωρίς να υπάρξουν οφέλη για τις ΗΠΑ ή την Κίνα,” σημείωσε η ίδια εφημερίδα.

Καθώς η Κίνα και οι ΗΠΑ, είναι ουσιαστικοί πρωταγωνιστές στους παγκόσμιους διαδρόμους εφοδιασμού, αλλά και εμπορίας αγαθών, αρκετές θα είναι οι χώρες που θα πληγούν σοβαρά από την έναρξη ενός εμπορικού πολέμου, σύμφωνα με το γενικότερο συμπέρασμα του σχολίου της εφημερίδας.


Comments

comments

Categories: Διεθνή

Σχετικά με τον Συγγραφέα