Επιχειρηματικό συνέδριο Κύπρου – Ρωσίας

Επιχειρηματικό συνέδριο Κύπρου – Ρωσίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Μόσχα επιχειρηματικό συνέδριο με τίτλο “Russia and Cyprus: Lessons of the Crisis and Prospects for Cooperation” το οποίο διοργάνωσαν η οικονομική εφημερίδα VEDOMOSTI σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ και τον Κύπρο-Ρωσικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο.

Στο συνέδριο παρευρέθησαν και ανάπτυξαν τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Nikolay Podguzov. Ανάμεσα στους τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι οι τομείς του τουρισμού, των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας με έμφαση τις ΑΠΕ και τον 3ο γύρο αδειοδότησης στην ΑΟΖ της Κύπρου, της εκπαίδευσης, της βιομηχανικής συνεργασίας με έμφαση στη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων καθώς και οι τομείς της Έρευνας και Καινοτομίας.

Ανάμεσα στους ομιλητές του συνεδρίου ήταν επίσης οι Πρέσβεις των δύο χωρών, ο Πρόεδρος του Κύπρο Ρωσικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, Ευγένιος Ευγενίου, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ρωσικών Επιμελητηρίων, του CIPA , του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού καθώς και ομιλητές από τον ιδιωτικό τομέα τόσο της Κύπρου όσο και της Ρωσίας.

Το συνέδριο παρακολούθησαν πέραν των 150 επιχειρηματιών και από τις δύο χώρες και έτυχε ευρύτατης κάλυψης από τα Ρωσικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα