Ημερίδα από τη Cyta για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Ημερίδα από τη Cyta για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

 


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, η Cytanet, συμμετέχοντας για ακόμη μια χρονιά στις διεθνείς εκδηλώσεις για την ημέρα, πραγματοποίησε ημερίδα με τίτλο «Ας δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο διαδίκτυο» (“Let’s create a better internet together”).

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014, στη Λευκωσία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Cyberethics” και συμμετείχαν περισσότεροι από 800 μαθητές Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, γονείς και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς. Ανάμεσά τους ήταν και παιδιά της Σχολής Κωφών, τα οποία παρακολούθησαν την ημερίδα με τη βοήθεια διερμηνέα νοηματικής γλώσσας.

Στόχος της ημερίδας ήταν να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν ότι είναι ευθύνη όλων, παιδιών, εκπαιδευτικών, πολιτείας και άλλων, να φροντίσουν έτσι ώστε το διαδίκτυο να διαμορφωθεί σε ένα καλύτερο χώρο για απόκτηση γνώσεων, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας.

Την ημερίδα χαιρέτησε, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, διαχρονικού συνεργάτη της Cyta σε αυτά τα θέματα, ο Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ Κώστας Χαμπιαούρης.

Εκ μέρους της Cyta, τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας και Cytanet κ Αλέκος Αλεξάνδρου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Οργανισμός αναγνωρίζει ότι το διαδίκτυο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και το πιο άμεσο μέσο επικοινωνίας και γνώσης και θεωρεί χρέος όλων να βοηθήσουν τα παιδιά και τους εφήβους να αναπτύξουν τις δεξιότητες εκείνες, που θα τους επιτρέψουν με υπεύθυνο τρόπο να το αξιοποιούν. Τόνισε παράλληλα, ότι η Cyta θα συνεχίσει το 2014 ακόμη πιο δυναμικά την προσπάθειά της σ’αυτό τον τομέα.

Ένας από τους κύριους ομιλητές της ημερίδας ήταν ο κ. Στυλιανός Ζάρρας, Senior Vendor Manager της Amazon UK, ο οποίος έδωσε πρακτικές συμβουλές και τις βασικές αρχές που θα πρέπει να ακολουθούν οι νέοι για να διασφαλίσουν την ιδιωτική τους ζωή, τη φήμη τους και την προσωπική τους ασφάλεια. Άλλοι βασικοί ομιλητές ήταν ο κ. Μιχάλης Ρωσσίδης (Twitter) και ο κ. Κωνσταντίνος Χρίστου (Avocarrot), οι οποίοι μέσω βίντεο-παρουσιάσεων μοιράστηκαν συμβουλές για ένα καλύτερο διαδίκτυο, μέσα από τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες.

Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και ο γνωστός κωμικός Λούης Πατσαλίδης, ο οποίος κατάφερε με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο να ανεβάσει τη διάθεση των παιδιών που παρακολούθησαν την ημερίδα. Με εύστοχο χιούμορ,  παρουσίασε τον κώδικα ορθής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο, έτσι ώστε οι χρήστες του να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου.

Στην ημερίδα έγινε επίσης παρουσίαση από την κα Αναστασία Οικονόμου, Προϊστάμενη στον Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, μιας ταινίας με θέμα «Ας δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο διαδίκτυο», την οποία ετοίμασαν τα παιδιά που συμμετείχαν στο μαθητικό διαγωνισμό του Ινστιτούτου.  Τα σχολεία με τις 15 καλύτερες συμμετοχές ταινιών είχαν την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, να προβάλουν τη δουλειά τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ έξι από αυτά διακρίθηκαν.

 


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα